Τα τουρκικά ΜΜΕ και η υπόθεση Αμπάρα

Τα τουρκικά Μέσα συνέχισαν και χθες να συντηρούν την υπόθεση της σύλληψης του συριακής καταγωγής επιχειρηματία Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ελλάδας, την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η ελληνική πλευρά

45" χρόνος ανάγνωσης

Τα τουρκικά Μέσα συνέχισαν και χθες να συντηρούν την υπόθεση της σύλληψης του συριακής καταγωγής επιχειρηματία Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ελλάδας, την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η ελληνική πλευρά. Το CNNTurk μετέδωσε ότι ο Αμπάρα ομολόγησε πως εργαζόταν για λογαριασμό της ΕΥΠ, υποστηρίζοντας ότι, μιλώντας σε Τούρκους αξιωματούχους, κατονόμασε τους τρεις συνδέσμους του στην ΕΥΠ, και παραδέχθηκε ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για την παρουσία στρατιωτικών μονάδων στα σύνορα αλλά και για τους Σύρους που ζουν στην Τουρκία. Πρόσωπα από το συγγενικό του περιβάλλον, που μίλησαν στην «Κ», ανέφεραν ότι ο Αμπάρα ζει για πάνω από 35 χρόνια στην Ελλάδα και ότι διατηρούσε επιχειρηματική σχέση με λατομείο μαρμάρου στην Καβάλα. Είπαν ακόμα ότι τελευταία είχε επεκτείνει τις δραστηριότητές του εισάγοντας χαλιά από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ διέψευσαν τις πληροφορίες για σχέση του με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Τη σχέση του με την ΕΥΠ διαψεύδουν αρμόδιοι Ελληνες αξιωματούχοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT