ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το νέο ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το νέο ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ

Αντισυνταγματικό κρίθηκε με απόφαση της Ολομέλειας το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ που ψηφίστηκε το 2017

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντισυνταγματικό κρίθηκε με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ που ψηφίστηκε το 2017. Με βάση την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, οι γιατροί του ΕΣΥ που είχαν προσφύγει και κέρδισαν τη δίκη, δεν θα πάρουν αναδρομικά από το 2017 που ίσχυσε το μισθολόγιο, το οποίο τώρα ακυρώθηκε.

Οι συνέπειες της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ισχύσουν, από τη δημοσίευση της απόφασης. Στην Ολομέλεια προήδρευσε η επίτιμη πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου Ειρήνη Σάρπ και η απόφαση φέρει αριθμό 1408 του 2022.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ιατροί του Ε.Σ.Υ. κατά των μισθοδοτικών τους καταστάσεων και από τους συμβούλους Επικρατείας οι αιτήσεις τους έγιναν δεκτές κατά το σκέλος που εστρέφετο κατά των μισθοδοτικών καταστάσεων του μηνός Ιουλίου 2018, ενώ αντίθετα απερρίφθη κατά το μέρος που εστρέφετο κατά της σιωπηρής απορρίψεως από την πλεύρα του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν, του αιτήματός τους περί ανακλήσεως προγενεστέρων μισθοδοτικών τους καταστάσεων και επανεκδόσεως τους, με επανυπολογισμό των αποδοχών τους, βάσει των διατάξεων που ίσχυαν προ του ν. 4093/2012.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή