Αντισυνταγματικό το μισθολόγιο των γιατρών ΕΣΥ

Αντισυνταγματικό το μισθολόγιο των γιατρών ΕΣΥ

Αντισυνταγματικό κρίθηκε με απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ, που ψηφίστηκε το 2017. Με βάση την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι γιατροί που ΕΣΥ που είχαν προσφύγει και κέρδισαν τη δίκη δεν θα λάβουν αναδρομικά από το 2017, που ίσχυσε το μισθολόγιο που τώρα ακυρώθηκε

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντισυνταγματικό κρίθηκε με απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ, που ψηφίστηκε το 2017. Με βάση την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι γιατροί που ΕΣΥ που είχαν προσφύγει και κέρδισαν τη δίκη δεν θα λάβουν αναδρομικά από το 2017, που ίσχυσε το μισθολόγιο που τώρα ακυρώθηκε.

Οσοι είχαν προσφύγει και κέρδισαν τη δίκη δεν θα εισπράξουν τα αναδρομικά από το 2017, με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Οι συνέπειες της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ισχύσουν από τη δημοσίευσή της. Στην Ολομέλεια προήδρευσε η επίτιμη πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου Ειρήνη Σαρπ και η απόφαση φέρει αριθμό 1408 του 2022.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ιατροί του ΕΣΥ κατά των μισθοδοτικών τους καταστάσεων και από τους συμβούλους Επικρατείας οι αιτήσεις τους έγιναν δεκτές κατά το σκέλος που εστρέφετο κατά των μισθοδοτικών καταστάσεων του μηνός Ιουλίου 2018, ενώ αντίθετα απερρίφθη κατά το μέρος που εστρέφετο κατά της σιωπηρής απορρίψεως από την πλευρά του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν, του αιτήματός τους περί ανακλήσεως προγενεστέρων μισθοδοτικών τους καταστάσεων και επανεκδόσεώς τους, με επανυπολογισμό των αποδοχών τους, βάσει των διατάξεων που ίσχυαν προ του νόμου 4093/2012.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT