Μαγιορκίνης για εμβολιασμό: O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση

Μαγιορκίνης για εμβολιασμό: O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά και την τέταρτη δόση εμβολιασμού μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για την πορεία της πανδημίας και δεν βλέπουμε καμία ιδιαίτερη αύξηση στις ΜΕΘ», είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, εκφράζοντας την άποψη ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση τον Σεμπτέμβριο.

Όσον αφορά την αναγκαιότητας της τέταρτης δόσης του εμβολίου ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση». Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να το κάνουν, ενώ για τον γενικό πληθυσμό ανέφερε ότι «δεν είναι μεγάλο το όφελος».

Με δεδομένο ότι ο γενικός πληθυσμός παρακολουθεί με σκεπτικισμό τις διαφορετικές ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων για την αναγκαιότητα η μη της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου ο καθηγητής αποκάλυψε ότι γύρω στους 3.000 πολίτες την ημέρα πηγαίνουν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση.

Απαντώντας για το εάν ο ίδιος θα λάβει την τέταρτη δόση, δήλωσε ότι εφόσον δεν έχει πρόβλημα υγείας δεν θα το κάνει, σημειώνοντας ότι θα αλλάξει άποψη σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί η σύσταση από την Επιτροπή Ειδικών.

Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για πισωγύρισμα συνιστώντας στο κόσμο να την χρησιμοποιεί ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στο χώρο στον οποίο κινείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT