Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή Λιγνάδη

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή Λιγνάδη

Υστερα από περίπου πέντε μήνες που κράτησε η δίκη, ο εισαγγελέας πρότεινε χθες την ενοχή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις από τους τέσσερις συνολικά βιασμούς που είχε κατηγορηθεί

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από περίπου πέντε μήνες που κράτησε η δίκη, ο εισαγγελέας πρότεινε χθες την ενοχή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις από τους τέσσερις συνολικά βιασμούς που είχε κατηγορηθεί, αιτιολογώντας την πρότασή του και εμμένοντας στην παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος χειραγωγούσε τους νεαρούς για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Ο εισαγγελικός λειτουργός Κωνσταντίνος Κούντριας, σε μια αγόρευση που δεν είχε λεκτικές εξάρσεις, αλλά ουσιαστική προσέγγιση στα γεγονότα, πρότεινε την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις περιπτώσεις βιασμών, ενώ για την τέταρτη περίπτωση πρότεινε την απαλλαγή του, καθώς ο καταγγέλλων δεν προσήλθε στο δικαστήριο και μέχρι αυτή την ώρα αναζητείται. Η δίκη Λιγνάδη, που εντάσσεται στο πλαίσιο των καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις, βαίνει μετά την εισαγγελική αγόρευση προς την τελική ευθεία, με τις τοποθετήσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών, πριν το δικαστήριο φθάσει να εκδώσει απόφαση.

Ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για τρεις από τους τέσσερις βιασμούς που είχε κατηγορηθεί – Εως το τέλος Ιουλίου η απόφαση.

Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού δεν έπεισαν τον εισαγγελέα, ο οποίος απέρριψε τα περί σκευωρίας εις βάρος του, ενώ επέμεινε στην προσέγγιση των γεγονότων, ότι οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί νεαροί ήταν στην κατηγορία μιας ευάλωτης κοινωνικής ομάδας στην οποία επένδυε ο Δημήτρης Λιγνάδης για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Το γεγονός της επωνυμίας του και της καταξίωσής του ως σκηνοθέτη και ηθοποιού, κατά τον εισαγγελέα, δεν εμπόδιζε την παραβατική του συμπεριφορά, αντίθετα την ενίσχυε. Η εισαγγελική αγόρευση απέφυγε αφορισμούς και χαρακτηρισμούς, ωστόσο δεν άφησε αναπάντητα πολλά από τα θέματα που τέθηκαν στην πολυήμερη δίκη, όπως, για παράδειγμα, τις αιτιάσεις του κατηγορουμένου ότι λόγοι επαγγελματικών αντιπαλοτήτων, μεταξύ άλλων, τον έφεραν στο εδώλιο. Κάτι τέτοιο, κατά τον εισαγγελέα, δεν έγινε δεκτό, ενώ ως προς τη ροή των γεγονότων και τις αντιφάσεις των νεαρών που κατήγγειλαν τη σεξουαλική τους κακοποίηση, ο κ. Κούντριας τόνισε ότι υπήρξαν αντιφάσεις, τις οποίες όμως χαρακτήρισε «λελογισμένες» λόγω της απόστασης του χρόνου που είχε μεσολαβήσει από τα γεγονότα και την καταγγελία τους. Μετά την εισαγγελική αγόρευση ακολουθούν οι δικηγόροι και η απόφαση του δικαστηρίου, που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και προσδιορίζεται το αργότερο έως το τέλος Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT