Πάτρα: Ως ύποπτη καλείται η Πισπιρίγκου για Μαλένα, Ιριδα

Πάτρα: Ως ύποπτη καλείται η Πισπιρίγκου για Μαλένα, Ιριδα

Ως ύποπτη για τους δύο θανάτους των μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ιριδας, καλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ιατροδικαστών. Η εξέτασή της στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας θα γίνει από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών μέχρι τα μέσα Ιουλίου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ύποπτη για τους δύο θανάτους των μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ιριδας, καλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ιατροδικαστών. Η εξέτασή της στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας θα γίνει από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Τη σχετική εντολή για παροχή εξηγήσεων ως ύποπτη έδωσαν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι χειρίζονται τον σχετικό φάκελο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, πρόκειται να δώσει εξηγήσεις είτε με υπόμνημα είτε διά ζώσης, για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, που αποδίδονται σε ασφυκτικά αίτια, δηλαδή σε πνίξιμο.

Η υπόθεση Πισπιρίγκου, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ξεκίνησε να ερευνάται από τις αρχές του τρέχοντος χρόνου, όταν και το τρίτο παιδάκι της οικογένειας κατέληξε, ενώ οι έρευνες σε σύντομο χρονικό διάστημα απέδειξαν με ισχυρά στοιχεία ότι η μάνα του ήταν εκείνη που το δολοφόνησε, δίνοντάς του την ουσία κεταμίνη.

Ιατροδικαστικά πορίσματα και μαρτυρίες πιστοποιούν τον ασφυκτικό θάνατο των δύο μικρών κοριτσιών της.

Στη συνέχεια προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, της Μαλένας και της Ιριδας, με αποτέλεσμα να πιστοποιηθεί ο θάνατός τους και να κληθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου σε παροχή εξηγήσεων.

Επειτα από αυτό το στάδιο θα ακολουθήσει ποινική δίωξη εις βάρος της και απαγγελία νέων κατηγοριών για δύο ακόμη ανθρωποκτονίες. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πείσει τις εισαγγελικές αρχές και δεν θα μπορέσει να καταρρίψει τα ιατροδικαστικά δεδομένα, τα οποία πιστοποιούν ότι τα δύο άτυχα παιδάκια πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο. Aλλωστε στη δικογραφία, εκτός από τα ιατροδικαστικά ευρήματα, υπάρχουν και περί τις πενήντα καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που αναφέρονται στους θανάτους των δύο παιδιών. Επίσης, η ανάκριση για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας ολοκληρώθηκε, με την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα να κλείνει τον σχετικό φάκελο για να ακολουθήσουν οι περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή