Μπλέτσας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ντρέπομαι που έχει γίνει τόσο μεγάλο θέμα κάτι το τόσο πολύ απλό

Μπλέτσας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ντρέπομαι που έχει γίνει τόσο μεγάλο θέμα κάτι το τόσο πολύ απλό

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι ένα απαραίτητο μπάλωμα σε κάτι που έχει ξεχειλώσει άσχημα», απάντησε ο Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής, MIT Media Lab, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Technology Summit: Shaping the digital transition» του Money Review.

Ο κ. Μπλέτσας, κληθείς να σχολιάσει την αναγκαιότητα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, απάντησε -με εμφανή φόρτιση- τα εξής:

«Δουλεύω στο ΜΙΤ τα τελευταία 27 χρόνια, η βασική διαφορά με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι η έλλειψη μπάχαλου, για να το πούμε πολύ απλά. [Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία] είναι ένα μπάλωμα που πρέπει να γίνει μέχρι να αλλάξει αυτή η κουλτούρα. Ζω στην Αμερική 32 χρόνια, έχω μόνο ελληνικό διαβατήριο, αλλά ντρέπομαι για αυτή την κατάσταση.

Ντρέπομαι για τη χώρα μου, ντρέπομαι ότι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι θεωρούν ότι να έχει το δικαίωμα να σπάσει κάποιος ό,τι κάτι είναι κομμάτι της Παιδείας, ντρέπομαι. Ντρέπομαι για τους μισθούς, για τους φόρους που πληρώνουν οι γονείς. Δεν θα πούμε για την απίστευτη αγωνία που περνάνε, που μόλις τέλειωσε αυτή τη στιγμή, για το πού θα μπουν τα παιδιά – ντρέπομαι που τα παιδιά αυτά θα χαραμίσουν ένα μεγάλο κομμάτι, πολύτιμο, της ζωής τους, σε σχολές που είναι υποχρηματοδοτούμενες και υπάρχουν εκεί μόνο απλώς για να μπουν.

Ντρέπομαι που όλοι οι φίλοι μου, που έχουν γυρίσει επιτυχημένοι στην Ελλάδα, δεν ασχολούνται με αυτό το θέμα, κοιτάνε πώς θα στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Δεν ασχολείται κανείς, η ελίτ στην Ελλάδα δεν ασχολείται με το δημόσιο πανεπιστήμιο, τα παιδιά τους πάνε στο εξωτερικό. Ντρέπομαι που έχει γίνει τόσο μεγάλο θέμα κάτι το τόσο πολύ απλό, το αν το ποινικό δίκαιο θα εφαρμόζεται μέσα στα πανεπιστήμια ή όχι».

Στο ίδιο πάνελ βρισκόταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος σχολίασε: «Σε ένα κομμάτι της χώρας δεν είναι η μεταρρυθμιστική ορμή το πρόβλημα, αλλά το ότι έχουμε εγκλωβιστεί σε όρους του παρελθόντος, που δεν αφορούν εμένα και τα παιδιά μου, αλλά ήταν θέματα των γονιών μου. Χρειαζόμαστε συζητήσεις προοπτικής κι όχι καταγωγής».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή