Εύβοια: Ρουμάνος πυροσβέστης επέστρεψε για διακοπές έναν χρόνο μετά τις φωτιές

Εύβοια: Ρουμάνος πυροσβέστης επέστρεψε για διακοπές έναν χρόνο μετά τις φωτιές

Είχε βοηθήσει και αυτός στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια. Έγινε φίλος με τους κατοίκους και τους συναδέλφους του, και επέστρεψε με την οικογένειά του φέτος.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ένα περίπου χρόνο έδινε μάχη με τις φλόγες μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους του. Φέτος, ο Ρουμάνος πυροσβέστης Νίτα Φλόριν (Nita Florin) τίμησε και πάλι τη Βόρεια Εύβοια με την παρουσία του, αυτή τη φορά ως τουρίστας με την οικογένειά του.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook o Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου Ευβοίας, πέρσι επιχείρησαν στην περιοχή πυροσβέστες από τη Ρουμανία και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να γνωριστούν και να γίνουν φίλοι με τους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες.

Ο αγαπητός σε όλους Νίτα επισκέφτηκε ξανά τη Βόρεια Εύβοια με την οικογένειά του, «θέλοντας να δείξει στα παιδιά του τι έζησε εδώ το περσινό καλοκαίρι και να στηρίξει την πολύπαθη περιοχή μας».

«Τον ευχαριστούμε θερμά, αυτόν και την υπόλοιπη ομάδα του, για ότι έκαναν για μας. Μπορεί να χάσαμε το δάσος μας, και αυτό μας πονάει, κερδίσαμε όμως ένα καλό φίλο. Και αυτό είναι ανεκτίμητο», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Οι Έλληνες δεν ξεχνούν την καταλυτική συμβολή των Ρουμάνων κατά τις περσινές πυρκαγιές, ενώ ομάδα πυροσβεστών από τη Ρουμανία θα βρίσκεται και αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας για να συμβάλει, όπως και έκανε κατά τις φωτιές στο Σχηματάρι και το Πόρτο Γερμενό.

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης, μάλιστα, δημοσίευσε φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram από τις διακοπές του στην Εύβοια.

Δείτε φωτογραφία που είχε τραβήξει πέρσι ο Νίτα Φλόριν στο Μαντούδι:

View this post on Instagram

A post shared by Niță Florin (@nita_florin)

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή