Ηλεία: Στο μέτωπο της χασισοκαλλιέργειας

Ηλεία: Στο μέτωπο της χασισοκαλλιέργειας

Προβληματισμό στην Πυροσβεστική και στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας προκαλούν οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ηλεία σε διάστημα λιγότερο από 24 ώρες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό στην Πυροσβεστική και στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας προκαλούν οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ηλεία σε διάστημα λιγότερο από 24 ώρες. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τις φωτιές να κρύβονται συμφέροντα ή ακόμα και πόλεμος μεταξύ χασισοκαλλιεργητών της περιοχής.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: στις 9.35 μ.μ. της Τρίτης στην περιοχή «Κορυφή» Ηλείας ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση. Το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες, σε συνδυασμό με το ότι ξεκίνησε ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά σημεία, γεννάει προβληματισμό στους τοπικούς αξιωματικούς της Πυροσβεστικής αλλά και στους επιτελείς του Σώματος. Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό και το κίνητρο να συνδέεται με τη δράση χασισοκαλλιεργητών της περιοχής.

Χθες, η πυρκαγιά παρουσίαζε καλύτερη εικόνα και περιγραφόταν οριοθετημένη. Ωστόσο, τις απογευματινές ώρες σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν περισσότερα από δέκα εναέρια μέσα, καθώς επίσης 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα. Αλλες πηγές ενημέρωσης, πάντως, ανέφεραν ότι η χθεσινή φωτιά δεν ήταν αναζωπύρωση της παλιάς, αλλά νέα έναρξη, την οποία επίσης απέδωσαν στον «πόλεμο» μεταξύ διαφορετικών ομάδων που ερίζουν για τον έλεγχο των φυτειών ινδικής κάνναβης, δίχως πάντως προς το παρόν να υπάρχουν επαρκή δεδομένα που να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις. Καλύτερη ήταν στο μεταξύ η εικόνα στα περισσότερα από τα πύρινα μέτωπα που απασχόλησαν την Πυροσβεστική τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, όπως στη Φωκίδα, στο Πόρτο Γερμενό, στη Ζάκυνθο κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή