Ανάρπαστοι οι προορισμοί κοντά στην Αθήνα – Ιδανικοί για ολιγοήμερες αποδράσεις

Ανάρπαστοι οι προορισμοί κοντά στην Αθήνα – Ιδανικοί για ολιγοήμερες αποδράσεις

Αυξημένο μερίδιο στην τουριστική κίνηση διεκδικούν φέτος οι ελληνικοί προορισμοί που διακρίνονται για την εύκολη πρόσβαση τους

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένο μερίδιο στην τουριστική κίνηση διεκδικούν φέτος οι προορισμοί που είναι κοντά στην Αθήνα και η πρόσβαση γίνεται συνδυαστικά με αυτοκίνητο και Ferry Boat.

Ξένοι και κυρίως Έλληνες επισκέπτες δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Ελαφόνησο, που από το φετινό Πάσχα μέχρι τον Οκτώβριο πρωταγωνιστεί με υψηλή πληρότητα στα καταλύματα.

Οι προορισμοί του Αργοσαρωνικού και η Βόρεια Εύβοια αποτελούν βασικούς προορισμούς ολιγοήμερων αποδράσεων για τους Ελληνες επισκέπτες, όπως τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς των περιοχών. 

Αίγινα: Αναμένεται να φτάσει τα 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες το 2022

Ανάρπαστοι οι προορισμοί κοντά στην Αθήνα – Ιδανικοί για ολιγοήμερες αποδράσεις-1

Τα υψηλά κόστη μετακίνησης έχουν δώσει ώθηση στους εν λόγω προορισμούς, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του Αργοσαρωνικού Σταύρου Καλαμάκη να σημειώνει ότι φέτος η Αίγινα αποτελεί μια «κοινωνική διέξοδο» σε όσους δεν δύνανται να επισκεφτούν άλλους προορισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η Αίγινα αναμένεται να φτάσει τα 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες, 300.000 περισσότερους σε σχέση με το 2019, όπως αναφέρει ο κ. Καλαμάκης.

Βέβαια οι περισσότερες αφίξεις αφορούν ημερήσιες επισκέπτες, καθώς με εισιτήριο 10,50 ευρώ οι Αθηναίοι επισκέπτονται τις παραλίες του Αργοσαρωνικού, όπως τονίζει ο κ. Καλαμάκης.

Στο μεταξύ, σημειώνει ότι και η πληρότητα είναι πολύ καλή για τα καταλύματα του νησιού, ενώ αναμένεται να αγγίξει και το 100% στην κορύφωση της σεζόν.

Βόρεια Εύβοια: Πόλος έλξης για Βαλκάνιους επισκέπτες

Ανάρπαστοι οι προορισμοί κοντά στην Αθήνα – Ιδανικοί για ολιγοήμερες αποδράσεις-2

Σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Εύβοια. ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, Θεόδωρος Ρουμελιώτης, εκφράζει την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν. Στο σημείο αυτό εστιάζει και στο voucher των 150 ευρώ που θα δοθεί στους δικαιούχους, αλλά και στον κοινωνικό τουρισμό που θα τρέξει και θα φέρει νέους επισκέπτες στην περιοχή.

Ο κ. Ρουμελιώτης τονίζει ότι στόχος για φέτος είναι η πληρότητα στα καταλύματα να φτάσει το 80%. Το χαρτοφυλάκιο της φιλοξενίας στην Εύβοια περιλαμβάνει 20.000 περίπου κλίνες, εκ των οποίων οι 12.000 είναι ξενοδοχειακές και οι υπόλοιπες καταλύματα ενοικιαζόμενα.

Τονίζεται ότι η Αιδηψός διαθέτει το μεγαλύτερος μέρος του ξενοδοχειακού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής, καθώς είναι ήδη γνωστός και για τα ιαματικά λουτρά.

Σε ό,τι αφορά την ανθρωπογεωγραφία των ξένων επισκεπτών, οι αγορές των Βαλκανίων πρωταγωνιστούν. Την ίδια στιγμή, η περιοχή έχει χάσει όλη την αγορά της Ρωσιας, όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του Thermae Sylla Spa Γιάννης Κουτροδήμος, προσθέτοντας ότι η Αιδηψός είναι ξεχωριστή για τα ευεργετικά ιαματικά της λουτρά και αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και διεθνών επισκεπτών.

Ελαφόνησος: Κρεβάτι μόνο από ακύρωση στο νησί

Ανάρπαστοι οι προορισμοί κοντά στην Αθήνα – Ιδανικοί για ολιγοήμερες αποδράσεις-3

Σε ό,τι αφορά την Ελαφόνησο, η δήμαρχος του νησιού Εφη Λιάρου αναφέρει ότι Ελληνες και ξένοι επισκέπτες κατακλύζουν από το Πάσχα το νησί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο η Ελαφόνησος πρωταγωνιστούσε για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, φέτος οι επισκέπτες την επισκέπτονται και μεσούσης της εβδομάδας.

Μάλιστα κάνει λόγο και για πληρότητα που αγγίζει το 100% και αναφέρει ότι πλέον μόνο από ακύρωση μπορεί να αναζητήσει κανείς άδειο κρεβάτι στο νησί.

Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά, όπως αναφέρει η κυρία Λιάρου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο στο Παυλοπέτρι.

Πόλος έλξης τουριστών οι ιερές μονές

Ανάρπαστοι οι προορισμοί κοντά στην Αθήνα – Ιδανικοί για ολιγοήμερες αποδράσεις-4

Στο μεταξύ και οι τρεις προαναφερθέντες προορισμοί προσδοκούν επιμήκυνση και αύξηση της τουριστικής κίνησης, καθώς αναγνωρίζονται και ως βασικοί προσκυνηματικοί προορισμοί – ειδικά η Αίγινα και η Βόρεια Εύβοια.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ελαφόνησος εγκαινίασε τον θρησκευτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα σε ειδική εκδήλωση, ενώ ήδη στην Βόρεια Εύβοια οι ναοί του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και του οσίου Δαυίδ αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες από τα Βαλκάνια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα της επισκεψιμότητας στην Αίγινα λόγω της εκκλησίας και του μοναστηριού του Αγίου Νεκταρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή