Βάσεις 2022: Αναλυτικές εκτιμήσεις για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο

Βάσεις 2022: Αναλυτικές εκτιμήσεις για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο

Πώς διαμορφώνονται οι βάσεις για το πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, μετά και από την ανακοίνωση των ΕΒΕ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το kathimerini.gr και τα φροντιστήρια Παπαδέα, μαζί με τον συνεργάτη τους και σύμβουλο σπουδών & καριέρας Κωνσταντίνο Παπαγιαννούλη, παρουσιάζουν αναλυτικές εκτιμήσεις για τις βάσεις 2022 για τις σχολές υψηλής ζήτησης του 1ου Επιστημονικού Πεδίου.

Για το 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, στις υψηλές βαθμολογικές περιοχές των περιζήτητων τμημάτων εκτιμώνται μεγάλες πτώσεις από 350 έως ακόμη και 1.000 μόρια. Οφείλονται κυρίως στη φετινή έλλειψη αριστούχων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα και τη μείωση πλήθους γραπτών υψηλών βαθμολογιών. Παρ’ όλα αυτά, οι μέσες επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα του πεδίου των Ανθρωπιστικών Σπουδών – εκτός από την Ιστορία – ήταν καλύτερες φέτος.

Στη μεσαία βαθμολογική περιοχή από 10.000 έως 13.000 μόρια, παρατηρούνται είτε μέτριες πτώσεις έως 70 μόρια είτε μέτριες άνοδοι έως 100 μόρια. Υπάρχει έντονη διαφοροποίηση μεταβολών από τμήμα σε τμήμα λόγω των διαφορετικών συντελεστών βαρύτητας τους οποίους έχει από φέτος κάθε τμήμα.

Σε γενικές γραμμές, καθολικός παράγοντας είναι η μείωση κατά 4.000 των υποψηφίων του 1ου επιστημονικού πεδίουμ καθώς και η έλλειψη αριστούχων με συνεπακόλουθο τη μετακίνηση μεγάλου πλήθους γραπτών από τις υψηλές στις μεσαίες βαθμολογίες.

Η μελέτη για πρώτη φορά βασίζεται σε προηγμένους αλγόριθμους οι οποίοι εκτιμούν με βάση όλες τις παραμέτρους που επιδρούν ακόμη και με την τάση μεταβολής προτιμήσεων των τελευταίων ετών. 

Οι αναλυτικές εκτιμήσεις των βάσεων 2022 για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο

Βάσεις 2022: Αναλυτικές εκτιμήσεις για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο-1
Βάσεις 2022: Αναλυτικές εκτιμήσεις για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο-2
Βάσεις 2022: Αναλυτικές εκτιμήσεις για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο-3
Βάσεις 2022: Αναλυτικές εκτιμήσεις για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο-4

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή