Συμπλοκή στο ΑΠΘ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πυροβολισμούς

Συμπλοκή στο ΑΠΘ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πυροβολισμούς

Σεσημασμένος για ληστείες και οπλοκατοχή φέρεται να είναι ο 23χρονος που πυροβολήθηκε στα πόδια το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεσημασμένος για ληστείες και οπλοκατοχή φέρεται να είναι ο 23χρονος που πυροβολήθηκε στα πόδια το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ένοπλη επίθεση που δέχθηκε, αποδίδεται πιθανότατα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντιμαχόμενων συμμοριών. Ο τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και φέρεται να είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάιο.

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 22.00, ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να σπάσει την μπάρα του ΑΠΘ και να εισέλθει στον πανεπιστημιακό χώρο από την κεντρική είσοδο επί της Εγνατίας. Επενέβησαν άμεσα άνδρες της ιδιωτικής υπηρεσίας ασφαλείας του πανεπιστημίου και απέτρεψαν την είσοδο του οχήματος. Επειτα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, μια ομάδα περίπου 15 ατόμων μπήκε στον πανεπιστημιακό χώρο από άλλη είσοδο επί της οδού Εθνικής Αμύνης και προσέγγισε δύο νέους οι οποίοι κάθονταν σε παγκάκι στην πλατεία Χημείου.

Το ενδεχόμενο να βρίσκονται αντιμαχόμενες συμμορίες πίσω από την ένοπλη επίθεση στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ αφήνει ανοιχτό η Αστυνομία.

Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από τις διαθέσιμες μαρτυρίες εάν υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός. Ενα άτομο από την ομάδα των 15 πυροβόλησε τραυματίζοντας τον 23χρονο ομογενή από τη Γεωργία και στα δύο κάτω άκρα. Ο τραυματίας μετέβη υποβασταζόμενος, μαζί με έναν φίλο του, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Από την Αστυνομία έγιναν οκτώ προσαγωγές υπόπτων (κάποιοι εξ αυτών επέβαιναν σε όχημα που ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στην οδό Αγίου Δημητρίου), οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να δείχνουν εμπλοκή τους στο επεισόδιο. Τους πυροβολισμούς αντιλήφθηκαν και άνδρες διμοιρίας η οποία βρισκόταν εντός του ΑΠΘ και έδωσαν επείγον σήμα.

«Δεν έχει καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών», ανέφερε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε μεταβεί το βράδυ της Δευτέρας στο σημείο της ένοπλης επίθεσης και έπειτα στο νοσοκομείο όπου είχε καταφύγει ο τραυματίας. «Είναι μια καθαρά εγκληματική ενέργεια που μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε πόλη», πρόσθεσε και τόνισε ότι ήταν άμεση η αντίδραση των αστυνομικών αρχών.

Πρόσφατα, οι αστυνομικές αρχές είχαν κληθεί σε ακόμη ένα συμβάν στο ΑΠΘ. Στις 7 Ιουλίου συνέλαβαν δύο άτομα, ηλικίας 31 και 22 ετών, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για διακίνηση ναρκωτικών σε χώρους του πανεπιστημίου. Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς οι δύο άνδρες προσπάθησαν να διαφύγουν, ο 31χρονος ακινητοποιήθηκε αφού προέβαλε σθεναρή αντίσταση, ενώ ο 22χρονος έπεσε σε γυάλινη επιφάνεια πόρτας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Προηγουμένως είχε πετάξει ένα τσαντάκι με 11 μικροδέματα κάνναβης για να μην εντοπιστούν πάνω του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή