Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Εντοπίστηκε σώος ο τέταρτος επιβαίνων

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Εντοπίστηκε σώος ο τέταρτος επιβαίνων

Σώος στην ξηρά εντοπίστηκε ο τέταρτος επιβαίνων του ελικοπτέρου που κατέπεσε το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα. Καλά στην υγεία του ο πιλότος. Χωρίς τις αισθήσεις τους περισυνελέγησαν δύο μέλη του πληρώματος

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σώος στην ξηρά εντοπίστηκε ο τέταρτος επιβαίνων του ελικοπτέρου που κατέπεσε το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα, νοτιοδυτικά της Σάμου, ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί. Πρόκειται για Μολδαβό υπήκοο, ο οποίος κολύμπησε μέχρι τη στεριά.

Νωρίτερα είχε διασωθεί ο Μολδαβός πιλότος. Σύμφωνα με τα όσα είπε σε ανθρώπους που συνομίλησαν μαζί του στο νοσοκομείο, όταν κατέβηκαν να πάρουν νερό, «μια ριπή αέρα χτύπησε το αεροσκάφος και το έφερε τούμπα».

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Εντοπίστηκε σώος ο τέταρτος επιβαίνων-1
Samos24.gr

Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στο τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο Έλληνας μεταφραστής και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από τους διασώστες, δεν κατέστη τελικά δυνατό να κρατηθούν στη ζωή.  

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 17:55, λίγο μετά την απογείωση του ελικοπτέρου, στις 16:39. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, τουλάχιστον 6 μποφόρ.

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Εντοπίστηκε σώος ο τέταρτος επιβαίνων-2

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Αναφορικά με την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των μελών του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή Ν.Δ. της Νήσου Σάμος, έχουν περισυλλεγεί όλα τα μέλη του πληρώματος.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελείτο από έναν (1) άνδρα ημεδαπό και τρείς (3) άνδρες Ρουμανικής και Μολδαβικής Ιθαγένειας.

Εκ των μελών του πληρώματος, σώοι εντοπίστηκαν οι δύο (2) και χωρίς αισθήσεις έχουν περισυλλεγεί δύο (2) ακόμη.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο (2) ελικόπτερα του ΕΚΣΕΔ και εθελοντές με ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη».

Δήμαρχος δυτικής Σάμου: «Το ελικόπτερο είχε μικρή απόσταση από τη θάλασσα όταν έπεσε»

«Είμαι βαθύτατα στεναχωρημένος που ήρθαν εδώ τα παλικάρια να μας σώσουν και συνέβη αυτό. Την πτώση του ελικοπτέρου την είδε ο δήμαρχος των Φούρνων μιας και συνέβη πιο κοντά στα δικά του ύδατα και αυτός έδωσε το ακριβές στίγμα της πτώσης. Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε πολύ γρήγορα. Το σημείο είναι δυσπρόσιτο. Το ελικόπτερο κατέβηκε να φορτώσει νερό και κατά την απογείωση έπεσε. Είχε μικρή απόσταση από τη θάλασσα όταν έπεσε, δεν έγινε από ύψος η πτώση», δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή