Μεγάλη φωτιά στη Φέριζα Σαρωνικού

Μεγάλη φωτιά στη Φέριζα Σαρωνικού

Στους κατοίκους εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν στο Λαγονήσι

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Φέριζα Σαρωνικού.

Για την κατάσβεσή της βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 22 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη καθώς και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Παράλληλα παρέχεται συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ έχουν διατεθεί 30 οχήματα και 63 αστυνομικοί οι οποίοι συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και έχουν μέχρι στιγμής προβεί σε προληπτικές εκκενώσεις-απομακρύνσεις 26 πολιτών από 15 οικίες. 

Μεγάλη φωτιά στη Φέριζα Σαρωνικού-1
Intime

 

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της Δ.A.E.E. έχει μεταβεί στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. 

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστοδίκου, στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα και στην επαρχιακή οδό Κερατέας – Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το Μαντρί». 

Βίντεο από τον κάτοικο της περιοχής Ανδρέα Φύτρο

 

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Φέριζας και του Άγιου Παντελεήμονα

Στους κατοίκους της Φέριζας εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν στο Λαγονήσι. Παράλληλα μήνυμα από το 112 εστάλη περίπου στις 12.30 το μεσημέρι και στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα με το οποίο καλούνται και αυτοί να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν στο Λαγονήσι.

Μεγάλη φωτιά στη Φέριζα Σαρωνικού-2

Μεγάλη φωτιά στη Φέριζα Σαρωνικού-3
Facebook – Πυρκαγιά Ενημέρωση

 

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουβαρά Αττικής

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε ξερά χόρτα στον Κουβαρά Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή