Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε βάρος επιχειρηματία που έγινε το 2017

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε βάρος επιχειρηματία που έγινε το 2017

Ως ένας εκ των δραστών ταυτοποιήθηκε ένας 38χρονος έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ληστεία που διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2017, με θύμα 56χρονο επιχειρηματία, τον οποίο οι δράστες ακινητοποίησαν, εμβολίζοντας με δύο οχήματα το εν κινήσει αυτοκίνητό του, για να αρπάξουν, υπό την απειλή όπλων, τσαντάκι με 3000 ευρώ, ανακοίνωσε ότι εξιχνίασε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ως ένας εκ των δραστών ταυτοποιήθηκε ένας 38χρονος ημεδαπός ο οποίος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των συνεργών του. Η ληστεία είχε συμβεί κοντά στον κόμβο της Σίνδου, στην έξοδο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

«Η επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός ατόμου που ενεπλάκη σε περίπτωση ένοπλης ληστείας.

Πρόκειται για 38χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, τον Ιούλιο του 2017, πλησίον κόμβου Σίνδου στην έξοδο για Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, ο 38χρονος μαζί με έτερους δράστες, επιβαίνοντες σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από την περιοχή της Χαλάστρας, προσέκρουσαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με οδηγό 56χρονο ημεδαπό με σκοπό να το ακινητοποιήσουν.

Εν συνεχεία, αποβιβάστηκαν από τα οχήματά τους και με την απειλή όπλων αφού έσπασαν υαλοπίνακα του οχήματος αφαίρεσαν το τσαντάκι του 56χρονου το οποίο περιείχε 3.000 ευρώ και προσωπικά του έγγραφά.

Οι ανωτέρω εγκατέλειψαν στο σημείο το ένα αυτοκίνητο το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή