ΗΠΑ: Κρούσμα πολιομυελίτιδας στη Νέα Υόρκη μετά από τρεις δεκαετίες

ΗΠΑ: Κρούσμα πολιομυελίτιδας στη Νέα Υόρκη μετά από τρεις δεκαετίες

Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή, ο πολύ μεταδοτικός ιός που εντοπίστηκε στην κομητεία Ρόκλαντ ενδέχεται να έφτασε στις ΗΠΑ από άλλη χώρα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρούσμα πολιομυελίτιδας εντοπίστηκε στα προάστια της Νέας Υόρκης και επιβεβαιώθηκε από τις ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Υγείας της Πολιτείας. Είναι το πρώτο κρούσμα της ασθένειας που καταγράφεται στις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή, ο πολύ μεταδοτικός ιός που εντοπίστηκε στην κομητεία Ρόκλαντ ενδέχεται να έφτασε στις ΗΠΑ από άλλη χώρα.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με την Υπηρεσία Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) για να αντιμετωπίσουμε αυτό το αναδυόμενο πρόβλημα και να προστατεύσουμε την υγεία και την ευημερία των κατοίκων της κομητείας», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας του Ρόκλαντ, Πατρίσια Σνάμπελ Ρούπερτ.

Τα CDC επιβεβαίωσαν το κρούσμα, σημειώνοντας ότι δεν έχει καταγραφεί καμία περίπτωση πολιομυελίτιδας στις ΗΠΑ από το 1979. Ο ιός ωστόσο έχει περάσει στη χώρα, μέσω επισκεπτών που έπασχαν από αυτήν την ασθένεια. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1993.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή