Φωτιά στα Άγναντα Ηλείας: Χειροπέδες σε ένα άτομο για εμπρησμό από πρόθεση

Φωτιά στα Άγναντα Ηλείας: Χειροπέδες σε ένα άτομο για εμπρησμό από πρόθεση

Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής ο οποίος αναμένεται να προσαχθεί στον εισαγγελέα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός ατόμου για εμπρησμό από πρόθεση, προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Άγναντα Ηλείας το μεσημέρι της Πέμπτης (21/07).

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κάτοικο της περιοχής ο οποίος αναμένεται να προσαχθεί στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί πως, όπως έγινε γνωστό, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις στις περιοχές Τραγανό και Βάρδα στην Ηλεία είναι οριοθετημένες χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ η φωτιά στην περιοχή Άγναντα παρουσιάζει καλή εικόνα.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την φωτά στη Πεντέλη εξετάζουν οι Αρχές

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένα βίντεο-ντοκουμέντο για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το βίντεο έχει τραβηχτεί ξημερώματα Τετάρτης στη Χριστούπολη Σπάτων, δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης, την ώρα που στην περιοχή σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και οι πυροσβέστες προσπαθούν να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Ένας μαυροντυμένος άνδρας με γρήγορες κινήσεις περνά το δρόμο, σκύβει και διακρίνεται να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο και στη συνέχεια να φεύγει βιαστικά. Αμέσως, ξεσπά φωτιά.

«Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε και άνοιξε το πορτμπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιοι. Η φωτιά έκαιγε από επάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω. Μετά τον βλέπω φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεπηδούν φλόγες» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είδα τι έκανε και σκέφτηκα να κινηθώ προς το μέρος του. Όμως, βλέποντας τη φλόγα, αμέσως άρπαξα τον πυροσβεστήρα και έτρεξα. Φυσούσε τόσο δυνατά που ήταν θέμα δευτερολέπτων να επεκταθεί, όπως στο Πανόραμα, στα δύο χιλιόμετρα», δήλωσε άλλος κάτοικος.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή