Εφεση της Εισαγγελίας στην υπόθεση του Δ. Λιγνάδη

Εφεση της Εισαγγελίας στην υπόθεση του Δ. Λιγνάδη

Επειτα από αξιολόγηση όλων των δεδομένων της δίκης με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη, η Εισαγγελία Εφετών προχώρησε στην άσκηση έφεσης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από αξιολόγηση όλων των δεδομένων της δίκης με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη, η Εισαγγελία Εφετών προχώρησε στην άσκηση έφεσης, με αποτέλεσμα ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός να δικαστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό για τρεις καταγγελίες περί βιασμού.

Ειδικότερα η έφεση της Εισαγγελίας, που ασκήθηκε από την εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Χαλβά, αφορά δύο σκέλη. Πρώτα τις υποθέσεις για τις οποίες θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης και επιπλέον τις ποινές που επιβλήθηκαν στη δίκη του στον πρώτο βαθμό. Για τις ποινές η εισαγγελέας έκρινε ότι το δικαστήριο όφειλε να του επιβάλει μεγαλύτερες, ενώ από τις δύο υποθέσεις βιασμών για τις οποίες απαλλάχθηκε σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ότι η μία πρέπει να απασχολήσει εκ νέου το Εφετείο.

Ο γνωστός σκηνοθέτης θα δικαστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό για τρεις καταγγελίες περί βιασμού.

Μετά την άσκηση έφεσης ο Δημήτρης Λιγνάδης, η καταδίκη του οποίου σε 12 χρόνια και στη συνέχεια η αναστολή στην έκτιση της ποινής του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, θα δικαστεί σε χρόνο που θα προσδιοριστεί από την Εισαγγελία Εφετών, η οποία έχει την πρωτοβουλία πλέον για τον ορισμό νέας δίκης.

Σε κάθε περίπτωση, η έφεση που ασκήθηκε έχει ως συνέπεια την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης Λιγνάδη για τρεις καταγγελίες βιασμών (αρχικά είχε καταγγελθεί για τέσσερις, αλλά για τη μία απαλλάχθηκε χωρίς να ασκηθεί έφεση για την απαλλαγή του). Ωστόσο, αν και ασκήθηκε έφεση δεν επηρεάζεται η αναστολή στην έκτιση της ποινής του, καθώς η έφεση δεν επιφέρει τέτοιο αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου ο Δημήτρης Λιγνάδης θα είναι ελεύθερος έως ότου γίνει και ολοκληρωθεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό. Η άσκηση έφεσης είχε απασχολήσει την Εισαγγελία Εφετών αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, καθώς η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Μαρία Γκανέ είχε ζητήσει την απόφαση και είχε αναθέσει την αξιολόγηση όλων των δεδομένων. Η έφεση που ασκήθηκε πέραν του ότι δρομολογεί νέα δίκη για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποτελεί μια απάντηση της ίδιας της Δικαιοσύνης στις αστήρικτες και έωλες τοποθετήσεις για «στημένη δίκη» με στόχο την αθώωση Λιγνάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή