North Evia – Samos Pass: Εξαντλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο τα vouchers για Βόρεια Εύβοια και Σάμο

North Evia – Samos Pass: Εξαντλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο τα vouchers για Βόρεια Εύβοια και Σάμο

Ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, λόγω συμπλήρωσης του αριθμού των διαθέσιμων vouchers, η διαδικασία αιτήσεων για το North Evia – Samos Pass

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, λόγω συμπλήρωσης του αριθμού των διαθέσιμων vouchers, η διαδικασία αιτήσεων για το North Evia – Samos Pass, την άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το διάστημα έως και 31-08-2022, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα άνοιξε στις 12:00, μέσω του vouchers.gov.gr, για τη δεύτερη φάση του προγράμματος, το οποίο έχει στόχο την οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου. Για τη βόρεια Εύβοια εκδόθηκαν 4.050 κάρτες των 100 ευρώ και για τη Σάμο 2.025 κάρτες των 200 ευρώ.

Αναφορικά με την πρώτη φάση του North Evia – Samos Pass, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και την 31η Ιουλίου, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία: 

  • για τη Σάμο 2.950 από τις 4.000 εκδοθείσες κάρτες των 300 ευρώ έχουν ήδη προστεθεί σε ψηφιακά πορτοφόλια των πολιτών και έχουν εγκριθεί 14.475 συναλλαγές συνολικού ποσού 476.891,00 ευρώ και 
  • για τη Βόρεια Εύβοια 5.416 από τις 8.000 εκδοθείσες κάρτες των 150 ευρώ έχουν ήδη προστεθεί σε ψηφιακά πορτοφόλια των πολιτών και έχουν εγκριθεί 12.023 συναλλαγές συνολικού ποσού 426.272,00 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ, και μέσω αυτής περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.

Βάσει του προγραμματισμού, η πλατφόρμα αιτήσεων για την τρίτη φάση του προγράμματος θα ανοίξει στις 25 Αυγούστου. Η τρίτη φάση του προγράμματος θα αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το διάστημα έως και 30-09-2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή