Δυστύχημα με ελικόπτερο: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες της τραγωδίας

Δυστύχημα με ελικόπτερο: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες της τραγωδίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο 22χρονος χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα χθες Δευτέρα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νεαρός Βρετανός. 

Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο τεχνικούς εδάφους του ελικοδρομίου που προσγειώθηκε το ελικόπτερο καθώς και για τον πιλότο του ελικοπτέρου. 

Σε βάρος του πιλότου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ την προανάκριση για το δυστύχημα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας.

Σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε σε δημοσίευμά της πως αυτό που στοίχισε τη ζωή στον 22χρονο είναι μία φωτογραφία selfie. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 22χρονος χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου.

Πλέον τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγουν την έρευνα είναι αν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και γιατί ο νεαρός αποβιβάστηκε ενώ οι έλικες ήταν ενεργοί. Από τη μεριά τους πάντως, στελέχη της εταιρείας, φέρονται να δηλώνουν πως τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία. 

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του 22χρονου Βρετανού ενώ θα κληθούν για κατάθεση και οι τρεις φίλοι του οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία πτήση.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή