Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής σε ελληνικά σχολεία

Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής σε ελληνικά σχολεία

Μπορείς να προγραμματίσεις ηλεκτρονικά το αυτοκίνητό σου ώστε να αναγνωρίζει εμπόδια και φανάρια στον δρόμο για να ολοκληρώσει μια διαδρομή όσο πιο γρήγορα γίνεται; Μπορείς να γίνεις ένας οδηγός σε αγώνες ταχύτητας που δεν οδηγεί με τα χέρια, αλλά με το μυαλό;

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορείς να προγραμματίσεις ηλεκτρονικά το αυτοκίνητό σου ώστε να αναγνωρίζει εμπόδια και φανάρια στον δρόμο για να ολοκληρώσει μια διαδρομή όσο πιο γρήγορα γίνεται; Μπορείς να γίνεις ένας οδηγός σε αγώνες ταχύτητας που δεν οδηγεί με τα χέρια, αλλά με το μυαλό; Αυτά ήταν τα στοιχήματα όσων μαθητών μετείχαν στον πρώτο εθνικό διαγωνισμό Racecar Challenge, που είναι βασισμένος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτόνομων ρομποτικών αγωνιστικών αυτοκινήτων «miniRacecar», το οποίο σχεδιάστηκε από το Beaver Works Summer Institute (BWSI) του MIT. Την Κυριακή 7 Αυγούστου, τρεις Ελληνες μαθητές, οι «Debuggers», όπως επέλεξαν να ονομάζονται, θα «τρέξουν» στον τελικό του BWSI.

Ειδικότερα, η εισαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος miniRacecar στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Beaver Works Summer Institute και του ελληνικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μάθηση Πρωτοβουλία (Mathisi Initiative). Οπως ανέφερε στην «Κ» η συνιδρύτρια της ΜΚΟ Ναταλία Καραπαναγιώτη, το πρόγραμμα προσφέρθηκε διαδικτυακά δωρεάν στα ελληνικά σχολεία, για μαθητές γυμνασίου, την περασμένη σχολική χρονιά.

Πρόκειται για ένα μάθημα ρομποτικής και προγραμματισμού υψηλής ποιότητας, σχεδιασμένο για μαθητές σχολικής ηλικίας. Στόχος του είναι να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, στη ρομποτική και την τεχνολογία, συνδέοντας τη θεωρία με την πράξη, προωθώντας παράλληλα την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θεωρούνται απαραίτητες για τον 21ο αιώνα, όπως η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και η συνεργατικότητα. Το μάθημα είναι στην αγγλική γλώσσα και απαιτεί την καθοδήγηση καθηγητή.

Το μάθημα παρακολούθησαν 86 μαθητές από 12 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ 25 από αυτούς το ολοκλήρωσαν εγκαίρως ώστε να συμμετάσχουν στον φετινό διαγωνισμό, που συνδιοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από το Pierce – The American College of Greece, με την υποστήριξη του Junior Achievement Greece. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε χρονομετρημένες δοκιμασίες και στον τελικό γύρο Grand Prix. Τα μέλη της νικήτριας ομάδας, οι «Debuggers» από το Pierce, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον τελικό διαγωνισμό της BWSI στις 7/8.

Το μάθημα και ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτά σε μαθητές στην Ελλάδα το επόμενο σχολικό έτος, με τις εγγραφές να αρχίζουν στις 19 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνονται στις 26 Οκτωβρίου 2022. Πληροφορίες στις σχετικές ιστοσελίδες: www.mathisi.org και https://www.pierce.gr/pierce-mathisi-panellinios-diagwnismos-racecar-challenge.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή