Έτοιμη για παραλαβές η νέα πλωτή δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα

Έτοιμη για παραλαβές η νέα πλωτή δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα

«Θωρακίζουμε ενεργειακά τη χώρα» δήλωσε από την Ρεβυθούσα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά την διάρκεια επιθεώρησης της νέας πλωτής δεξαμενής LNG

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λειτουργία θα τεθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου η νέα πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου στον τερματικό LNG στη Ρεθυβούσα, διπλασιάζοντας σχεδόν την χωρητικότητα αποθήκευσης της εγκατάστασης.

«Η νέα δεξαμενή είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG μέχρι τέλος Αυγούστου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τη χώρα μας σε παροχή φυσικού αερίου όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται για την ηλεκτροπαραγωγή κι έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, που μετέβη σήμερα στο του Σαρωνικού.

«Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει την χώρα μας στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου τον επόμενο χειμώνα» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

«Είμαστε ευγνώμονες για την συνεργασία, δίνεται η δυνατότητα για την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά της η CEO του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή