Κεφαλονιά: Μυστήριο με τον θάνατο 54χρονου δύτη – Ήταν γιος του βοσκού των Ιμίων

Κεφαλονιά: Μυστήριο με τον θάνατο 54χρονου δύτη – Ήταν γιος του βοσκού των Ιμίων

Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη για τον θάνατο του έμπειρου δύτη στην Κεφαλονιά

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο 54χρονου δύτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του χτές στην Κεφαλονιά ενώ ψάρευε.

Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας, προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του άνδρα.

Ο 54χρονος αλιέας, με καταγωγή από την Κάλυμνο, είχε μεταβεί στην Κεφαλονιά με το καΐκι του. Εκεί ψάρευε με τη μέθοδο του «ναργιλέ», δηλαδή με σωλήνα ο οποίος τον τροφοδοτούσε με αέρα, από την επιφάνεια με ένα κομπρεσέρ. Θεωρείτο, μάλιστα, ότι ήταν πολύ έμπειρος ψαράς.

Κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, την Τετάρτη, ο νεαρός βοηθός του 54χρονου δύτη τον είδε να επιπλέει ημιλυπόθυμος και ενημέρωσε το Λιμενικό Κεφαλονιάς.

Σκάφος του Λιμενικού έσπευσε στο σημείο, ανέσυρε τον 54χρονο και τον μετέφερε στο λιμάνι του Ληξουρίου, όπου τον παρέλαβε ασθενόφορο. Στο «Ματζαβινάτειο» όπου και διακομίστηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Γιος του «βοσκού των Ιμίων» 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας ονομάζοταν Γιάννης Βεζυρόπουλος και ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά του Αντώνη Βεζυρόπουλου, ο οποιός ήταν γνωστός ως «βοσκός των Ιμίων». Ο κ. Αντώνης διατηρούσε επί πάνω από 20 χρόνια κατσίκια πάνω στις δύο νησίδες, τις οποίες επισκεπτόταν ανελλιπώς όσο καιρό του το επέτρεπε η ηλικία του.

Στην πραγματογνωμοσύνη από το λιμεναρχείο Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός, δηλαδή κομπρεσέρ και σωλήνας, λειτουργούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, ο σωλήνας ήταν άθικτος. Καταρρίπτεται έτσι η θεωρία ότι πέρασε κάποιο σκάφος και τον χτύπησε.

Ο δύτης του λιμενικού που καταδύθηκε στο σημείο που αλίευε ο πολύπειρος 54χρονος, που ήταν σε βάθος 35 μέτρων, δεν βρήκε κάτι αξιοσημείωτο.

Όσον αφορά στην ιατροδικαστική εξέταση, ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης ολοκλήρωσε τη νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της Πέμπτης (4/8), χωρίς να υπάρξει κάποιο σημαντικό εύρημα. «Τυπικά ευρήματα πνιγμού» δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από το δεύτερο μέλος του πληρώματος Ε/Π-Α/Κ σκάφους, για ανάσυρση ημιλιπόθυμου 54χρονου ημεδαπού άνδρα, ο οποίος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία στη θαλάσσια περιοχή “ΓΕΡΟΓΟΜΠΟΣ” Παλλικής ν. Κεφαλληνίας.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, το οποίο αρχικά μετέφερε τον ανωτέρω στον λιμένα Ληξουρίου, ενώ στη συνέχεια ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΜΑΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ” Ληξουρίου Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής»

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή