Φωτιά στη Νέα Πέραμο – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο

Φωτιά στη Νέα Πέραμο – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λουτρόπυργος Νέας Περάμου, τρία χιλιόμετρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας. 

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Όπως έγινε γνωστό ένα διθέσιο πυροσβεστικό αεροσκάφος ελαφρού τύπου (AirTractor), το οποίο επιχειρούσε στη φωτιά, προσθαλασσώθηκε, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης, βορειοανατολικά της Σαλαμίνας. Το αεροσκάφος παραμένει ημιβυθισμένο. Στην περιοχή βρίσκεται σκάφος του Λιμενικού και σπεύδει και δεύτερο σκάφος. Οι δύο πιλότοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, περισυλλέγησαν από μια ιδιωτική βάρκα. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό είχε διακοπεί από την Ελευσίνα μέχρι τη Νέα Πέραμο και γινόταν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Ωστόσο, λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Περαχώρας.

Λίγο πριν τις 11.50 το πρωί εστάλη στους κατοίκους μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Άνω Βλυχάδα. Οι κάτοικοι καλούνταν να κινηθούν προς Μέγαρα μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Φωτιά στη Νέα Πέραμο – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο-1

Φωτιά στη Νέα Πέραμο – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο-2

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή