Σε επιφυλακή για τα πύρινα μέτωπα

Σε επιφυλακή για τα πύρινα μέτωπα

Στην εκκένωση του στρατιωτικού φυλακίου του «Μαύρου Ογκου» στο Σουφλί προχώρησαν προληπτικά οι Αρχές λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αμόριο και Λάβαρα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκκένωση του στρατιωτικού φυλακίου του «Μαύρου Ογκου» στο Σουφλί προχώρησαν προληπτικά οι Αρχές λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αμόριο και Λάβαρα. Εως αργά χθες, επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρισκόταν και η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίς το πρωί στη Σαμοθράκη σε δασική έκταση πάνω από τα Θέρμα, στην περιοχή Πρίνος στις πηγές Γριάς Βάθρας. Πρόκειται για ορεινή δυσπρόσιτη περιοχή με πλούσια βλάστηση απαράμιλλης ομορφιάς.

Καθώς η πρόσβαση των πεζοπόρων τμημάτων ήταν δύσκολη, στην προσπάθεια κατάσβεσης ρίχτηκαν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης και συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στην ευρύτερη περιοχή των Θέρμων και γενικά στις Βάθρες της Σαμοθράκης υπάρχουν πολλοί επισκέπτες που κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ μέσα στο δάσος, με αυξημένο τον κίνδυνο να ξεσπάσουν πυρκαγιές από αμέλεια.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς χθες το πρωί και σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Πετρωτού του Δήμου Δομοκού στη Φθιώτιδα. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις (38 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και 3 αεροσκάφη), με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν δημιουργηθεί βοήθησαν ώστε να μην απειληθούν κατοικίες. Τριπλό μέτωπο χθες και στην Ηλεία, στην περιοχή του Πύργου. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στη Σίμιζα, στον Πηνειό, η δεύτερη σε περιοχή πλησίον της εθνικής οδού Πύργου – Ολυμπίας, ενώ μια τρίτη ξέσπασε στον κόμβο Κολλυρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT