Καιρός: Τριήμερος καύσωνας από σήμερα

Καιρός: Τριήμερος καύσωνας από σήμερα

Στην αγκαλιά του καύσωνα θα βρίσκεται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή η χώρα, με το θερμόμετρο να φτάνει κατά τόπους και τους 39-40 βαθμούς Κελσίου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγκαλιά του καύσωνα θα βρίσκεται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή η χώρα, με το θερμόμετρο να φτάνει κατά τόπους και τους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Το θερμό πέπλο αναπτύσσεται σήμερα από τα δυτικά, όπου θα υπάρχει και αρκετή ζέστη, κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία, όπου θα φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα κινηθεί στους 38-39° C, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική οι πιο ζεστές ημέρες αναμένονται αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 39° C, πιθανόν κατά τόπους παραπάνω. Αύριο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40° C και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθμούς. Στα νησιά θα είναι μέχρι 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα ανέβει ξανά στους 39-40° C. Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Την Κυριακή (21.8.2022) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με μέγιστη τιμή στις περισσότερες περιοχές τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος. Γενικά ο επερχόμενος καύσωνας χαρακτηρίζεται αναμενόμενος για την εποχή και όχι μεγάλης διάρκειας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν απαιτείται προσοχή, ειδικά για τα πιο ευάλωτα, από πλευράς υγείας, άτομα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή