Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Οι περιοχές που πλήττονται από ισχυρή βροχόπτωση είναι κυρίως στα δυτικά του νομού και ειδικότερα το Περιστέρι, τα Άνω Λιόσια, αλλά και το κέντρο της πρωτεύουσας

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ την Τετάρτη αναμένονται εκ νέου βροχές και καταιγίδες. Το απόγευμα της Τρίτης ένα σφοδρό μπουρίνι έπληξε το λεκανοπέδιο.

Οι περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από την ισχυρή βροχόπτωση ήταν κυρίως στα δυτικά του νομού – ειδικότερα το Περιστέρι, τα Άνω Λιόσια, αλλά και το κέντρο της πρωτεύουσας.

Σε πολλά σημεία της Αττικής παρουσιάστηκαν προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους.

Το βράδυ της Τρίτης, διεκόπη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Τριπόλεως στο Κερατσίνι από το ύψος της οδού Ιππολύτου έως την οδό Αμαζόνων.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα-1

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε νωρίτερα η αστυνομία. Ειδικότερα διεκόπη η κυκλοφορία από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα. 

Το ίδιο συνέβη και στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Ειδικότερα, διεκόπη η κυκλοφορία από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα. 

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα-2
Εικόνα από το κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Τρίτης


Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Τα φαινόμενα τοπικά θα έντονα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Σποράδες. Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή