Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας – Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3

Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας – Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3

Πέμπτη ημέρα αστάθειας σήμερα με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πέμπτη ημέρα, η «ψυχρή λίμνη» θα συνεχίσει να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας μας, προκαλώντας βροχές, καταιγίδες και άστατα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (25/08) θα είναι: 

  • Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.
  • Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αθροιστικό υετό που αναμένεται κατά την διάρκεια της Πέμπτης και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές υψηλού κινδύνου. 

Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας – Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3-1

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3, σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Δείτε ζωντανά την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Xωρίς ρεύμα από το πρωί οι Σποράδες

Χωρίς ηλεκτροδότηση έχουν μείνει από τις 7.15 το πρωί η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος εξαιτίας βλάβης στον νέο υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στην Εύβοια, απ’ όπου ηλεκτροδοτούνται όλα τα νησιά των Σποράδων.

Η διακοπή έχει προκαλέσει γενικό black out στα νησιά που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην κορύφωση του τουριστικού ρεύματος και είναι γεμάτα από χιλιάδες ξένους τουρίστες, αλλά ευτυχώς η διακοπή έχει σημειωθεί πρωινές ώρες και προς το παρόν δεν επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα νησιά.

Το πρόβλημα που παρουσίασε ο νέος υποσταθμός στην Εύβοια,ίσως να οφείλεται και στη σφοδρή βροχόπτωση που επικρατεί από το πρωί στα νησιά και στη Βόρεια Εύβοια.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είμαστε χωρίς ρεύμα για πάνω από 3 ώρες και ευελπιστούμε ότι θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σύντομα,ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας,γιατί τα προβλήματα θα εμφανιστούν όσο περνούν οι ώρες».

Συνεργεία τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις Σποράδες με ενεργοποίηση του εφεδρικού συστήματος του παλαιού δικτύου από το Λαύκο του Πηλίου.

Διακοπή υδροδότησης στον δήμο Θεμαϊκού στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς νερό έχουν μείνει καταναλωτές και επιχειρήσεις στον δήμο Θερμαϊκού της Θεσσαλονίκης, λόγω προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. Η διακοπή στην υδροδότηση σημειώθηκε χθες το μεσημέρι και από τότε δεν έχει αποκατασταθεί σε πολλές περιοχές του δήμου.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Θερμαϊκού εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την πολύωρη καθυστέρηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά.

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο περιοχές της Χαλκιδικής

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν αργά χθες το βράδυ στη Χαλκιδική εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.  Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον δήμο Σιθωνίας.

Αναφορές για προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες για περισσότερες από 20 ώρες έγιναν σε Σαρτή, Καλαμίτσι και Πόρτο Κουφό.

Διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία στη Διώρυγα της Κορίνθου

Μεγάλες διακυμάνσεις στην τάση του δικτύου της ΔΕΗ καταγράφηκαν χτες το βράδυ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειωθήκαν στην Κόρινθο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες στον πίνακα αυτοματισμού της γέφυρας Ποσειδωνίας, νατεθεί εκτός λειτουργίας η βύθιση και να διακοπεί προσωρινά η ναυσιπλοΐα μέσω της διώρυγας.

Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας – Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3-2

Η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα μετά από συντονισμένη επέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας.

Προβλήματα το βράδυ της Τετάρτης στη Θάσο

Προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Θάσο, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς, ενώ δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή