Η κακοκαιρία «παρέλυσε» την Αττική – Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα

Η κακοκαιρία «παρέλυσε» την Αττική – Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα

Έκλεισε η Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη οδό Πειραιώς προχώρησε η Aστυνομία. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως το ύψος της οδού Χαμοστέρνας. Η κυκλοφορία στο σημείο έχει πλέον αποκατασταθεί.

Κλειστή ήταν για λίγη ώρα και η λεωφόρος Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της οδού Κυπρίων Αγωνιστών, που βρίσκεται στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Πρόκειται για το σημείο λίγο πριν το ύψος του Δαφνίου.

Η κακοκαιρία «παρέλυσε» την Αττική – Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα-1

Επιπλέον, λόγω συσσώρευσης υδάτων υπάρχει δυσχέρια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Ιεράς Οδούς, στο ρεύμα προς Λαμία.

Τέλος, μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το Δαφνί έως τον Σκαραμαγκά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία σήμερα

Για πέμπτη ημέρα, η «ψυχρή λίμνη» θα συνεχίσει να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας μας, προκαλώντας βροχές, καταιγίδες και άστατα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (25/08) θα είναι: 

  • Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.
  • Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αθροιστικό υετό που αναμένεται κατά την διάρκεια της Πέμπτης και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές υψηλού κινδύνου. 

Η κακοκαιρία «παρέλυσε» την Αττική – Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα-2

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3, σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή