Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Σάμο

Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Σάμο

Λίγα λεπτά νωρίτερα, σημειώθηκε σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή, νότια της Σάμου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερος σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αυτή τη φορά, σημειώθηκε στη 1:10 μ.μ. σε θαλάσσιο χώρο νότια από τη Σάμο, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 12:56, σημειώθηκε δόνηση 4,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Το επίκεντρο του δεύτερο σεισμού εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 12,8 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν στην ίδια θαλάσσια περιοχή τρεις ακόμη μικρότερες δονήσεις, στη 1:19 μ.μ. (3 Ρίχτερ), στη 1:37 (2,8 Ρίχτερ) και στη 1:56 μ.μ. (3,1 Ρίχτερ).

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου στην «Κ»: Η πρώτη εικόνα δείχνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές

Μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης ανέφερε ότι οι σεισμοί έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα και ήταν ιδιαίτερα αισθητοί, ωστόσο όπως πρόσθεσε, «εμείς ζήσαμε τα 7 Ρίχτερ πριν από δύο χρόνια και οι σημερινοί σεισμοί μας φαίνονται… μικροί μπροστά σε εκείνον».

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν επικράτησε πανικός. «Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και κτίρια έκλεισαν αμέσως και τώρα βγαίνουμε έξω με συνεργεία για να κάνουμε αποτίμηση της κατάστασης» ανέφερε.

«Η πρώτη, γενική εικόνα δείχνει πως δεν υπάρχουν στο νησί σοβαρές βλάβες, ζημιές και προβλήματα αλλά όπως είπα τώρα βγαίνουμε για αυτοψία» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «η τοπική αρχή είναι σε απόλυτη ετοιμότητα τώρα σε όλο το νησί, γιατί ακούμε και μαθαίνουμε από τους σεισμολόγους ότι δεν γνωρίζουν αν ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ είναι ο κύριος, οπότε είμαστε σε εγρήγορση».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή