Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρώτη εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Συγκέντρωση φοιτητών

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρώτη εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Συγκέντρωση φοιτητών

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη εμφάνιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Την ίδια ώρα, ομάδες φοιτητών πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στις 19.00, όποτε και άρχισε η συγκέντρωση των φοιτητών, τα πάντα κυλούσαν ήρεμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, στην Ούλοφ Πάλμε βρίσκονταν αρχικώς περί τα 60 άτομα, ενώ μία ακόμα ομάδα φοιτητών είχε συγκεντρωθεί στην Κοκκινοπούλου.

Οι φοιτητές, στη συνέχεια, αφού αυξήθηκαν αρκετά, παρατάχθηκαν μπροστά από την κεντρική είσοδο του Campus, εμποδίζοντας την είσοδο στις αστυνομικές δυνάμεις.

Φοιτητικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Τρίτη, στις 8 το πρωί, στο ίδιο σημείο.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρώτη εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Συγκέντρωση φοιτητών-1
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρώτη εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Συγκέντρωση φοιτητών-2
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρώτη εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Συγκέντρωση φοιτητών-3
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρώτη εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Συγκέντρωση φοιτητών-4
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρώτη εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Συγκέντρωση φοιτητών-5
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρώτη εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Συγκέντρωση φοιτητών-6
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρώτη εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Συγκέντρωση φοιτητών-7

Οι αστυνομικοί, που αποτελούν την πρώτη διμοιρία που ανέλαβε καθήκοντα, φορούν στολές πράσινο και μπλε χρώμα και πράσινα καπέλα. Φέρουν χειροπέδες και γκλοπ.

Όπως μετάδωσε νωρίτερα το kathimerini.gr, αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν από σήμερα το βράδυ περιπολίες στο campus του ΕΚΠΑ, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα η δράση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), θα τοποθετηθούν αρχικά σε τέσσερα campus: ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, ΑΣΟΕΕ και ΕΜΠ. Στα ΑΠΘ, ΑΣΟΕΕ και ΕΜΠ θα ξεκινήσουν περιπολίες σε δεύτερη φάση.

Να σημειωθεί ότι προϊστάμενοι της πανεπιστημιακής αστυνομίας ήρθαν το προηγούμενο διάστημα σε επαφή με τους πρυτάνεις και ο καθένας από αυτούς έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα για την φύλαξη των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Αντίδραση από Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Σαν συμμορία μπήκαν στο ΕΚΠΑ για να κάνουν περιπολίες τάχα για την ασφάλεια των φοιτητών.   Καλούμε τους φοιτητές/τριες να αντιδράσουν στον αντιδημοκρατικό κατήφορο και να προστατεύσουμε όλοι/ες μαζί όσα κατακτήθηκαν με πόνο & αγώνα.Έξω η Αστυνομία από τις Σχολές!», σημειώνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΚΝΕ: Ζητεί άμεση απόσυρση

«Η κυβέρνηση στα μουλωχτά, σαν τον κλέφτη, φέρνει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία μέσα στις σχολές, ενώ έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία των φοιτητών. Απέναντί της βρήκε ήδη τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, οι οποίοι αμέσως βρέθηκαν στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, απαιτώντας να αποσυρθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία εδώ και τώρα!» αναφέρει σε σχόλιό της η ΚΝΕ και τονίζει:

«Τα 50 εκατομμύρια ευρώ, που δίνει η κυβέρνηση για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, να τα διαθέσει, για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, για μαζικές προσλήψεις καθηγητών, φοιτητικές εστίες, σύγχρονες υποδομές και φοιτητική μέριμνα. Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους νέους και τις νέες, με τον αγώνα τους, να υψώσουν τείχος στα σχέδια καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης. 

Υ.Γ. Το προσωπικό των ΟΠΠΙ θα μπορούσε κάλλιστα να το διαθέσει η κυβέρνηση για την δασοπροστασία κρατώντας την ίδια πράσινη στολή».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή