Ατύχημα στο Allou Fun Park: Ελεύθερος ο υπεύθυνος – Τι υποστηρίζει το πάρκο

Ατύχημα στο Allou Fun Park: Ελεύθερος ο υπεύθυνος – Τι υποστηρίζει το πάρκο

Η πλευρά του πάρκου ψυχαγωγίας σημειώνει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει εν ισχύ πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ καλεί και ανεξάρτητο πραγματογνώμονα να ερευνήσει την ασφάλειά του

1' 50" χρόνος ανάγνωσης

Επιμένει το Allou Fun Park ότι το παιχνίδι, όπου συνέβη το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες το βράδυ της Τρίτης, είναι απόλυτα ασφαλές.

Όπως αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή της, η πλευρά του πάρκου ψυχαγωγίας υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει εν ισχύ πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ καλεί και ανεξάρτητο πραγματογνώμονα να ερευνήσει την ασφάλειά του.

Τέλος, το λούνα παρκ διευκρινίζει αναφορικά με φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει ότι δεν πρόκειται για τη βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.

Σημειώνεται ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου – ο οποίος συνελήφθη – αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης Πειραιά. Παράλληλα, η εισαγγελική αρχή διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Η ανακοίνωση του πάρκου

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του Allou! Fun Park σχετικά με το χθεσινοβραδινό περιστατικό, σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ.

Επιπρόσθετα, ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία. Προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, να σημειωθεί ότι η βάρκα που αποτυπώνεται στην φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.

Το πάρκο ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Στη ΜΕΘ μια 21χρονη – Νοσηλεύονται οι άλλοι δύο από τους τέσσερις τραυματίες

Υπενθυμίζεται ότι σε Μονάδα Εντατική Θεραπείας νοσηλεύεται μία από τους τέσσερις τραυματίες που ενεπλάκησαν στο ατύχημα. Πρόκειται για μια 21χρονη κοπέλα που φέρει κακώσεις στον θώρακα.

Λιγότερο σοβαρά νοσηλεύεται ένας 24χρονος με κακώσεις στη σπλήνα. Παράλληλα μία 24χρονη έχει υποστεί διάσειση και θα παραμείνει για νοσηλεία στη νευροχειρουργική κλινική. Ο τέταρτος τραυματίας, ο οποίος φέρει θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής και έχει κάνει ράμματα, πήρε εξιτήριο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr