Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις φοιτητικών σχημάτων κατά της εγκατάστασης ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις φοιτητικών σχημάτων κατά της εγκατάστασης ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ

Φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και εκπρόσωποί τους κατέθεσαν τα αιτήματα τους στη διοίκηση του Ιδρύματος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αποκλεισμό της εισόδου του ΑΠΘ, επί της οδού Εγνατίας, μπροστά από την μπάρα ελέγχου της εισόδου στον κεντρικό δρόμο του campus προχώρησαν από το πρωί φοιτητές, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το σχήμα των ΕΑΑΚ. Οι συγκεντρωθέντες φωνάζουν συνθήματα κατά της εγκατάστασης της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στο ΑΠΘ.

Φοιτητές, μέλη της Πανσπουδαστικής, συγκεντρώθηκαν για τον ίδιο λόγο μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και εκπρόσωποί τους κατέθεσαν τα αιτήματα τους στη διοίκηση του Ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση Πανεπιστημίων της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ανέφερε ότι «η κυβερνητική προσπάθεια να επιταχυνθεί η μετατροπή των πανεπιστημίων σε επιχειρήσεις θα μείνει στα χαρτιά και το “σιδηρόφραχτο” πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων, θα βρει απέναντί του ενωμένους φοιτητές, εργαζόμενους και καθηγητές».

Μετά τις 10.00 το πρωί ξεκίνησε αντίστοιχη κινητοποίηση μπροστά στο κτίριο διοίκησης από μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται περιμετρικά του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT