North Evia – Samos Pass: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά τα vouchers

North Evia – Samos Pass: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά τα vouchers

Mοιράστηκαν σε λιγότερη από μισή ώρα 2.679 κάρτες των 150 ευρώ για Βόρεια Εύβοια και 1.170 των 300 ευρώ για Σάμο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για άλλη μια φορά οι δικαιούχοι των vouchers για το North Evia – Samos Pass έσπευσαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να ανοίξει στις 12 το μεσημέρι και περίπου 20 λεπτά μετά να συμπληρωθεί ο αριθμός αιτήσεων της τέταρτης φάσης, αφού τα διαθέσιμα vouchers εξαντλήθηκαν αμέσως.

Το μήνυμα που βγάζει πλέον το vouchers.gov.gr αναφέρει ότι «ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις έκδοσης άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για την 4η Φάση (Οκτώβριος 2022), λόγω συμπλήρωσης του αριθμού των διαθέσιμων καρτών».

Υπενθυμίζεται ότι μοιράστηκαν σε λιγότερη από μισή ώρα 2.679 κάρτες των 150 ευρώ για Βόρεια Εύβοια και 1.170 των 300 ευρώ για Σάμο. Στον αριθμό αυτό, περιλαμβάνονται και αδιάθετες κάρτες από προηγούμενες φάσεις του προγράμματος.

Οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το διάστημα έως και 31-10-2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις εν λόγω περιοχές.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κατά τις τρεις πρώτες φάσεις του North Evia – Samos Pass έχουν διατεθεί αθροιστικά περισσότερα από 4,06 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα:

  • για τη Βόρεια Εύβοια έχουν αποθηκευτεί 17.348 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 14.408 έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή
  • για τη Σάμο έχουν προστεθεί 8.954 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 7.939 εξ αυτών έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ και μέσω αυτής περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.

Πώς θα εκδώσετε την ψηφιακή κάρτα

Η αξιολόγηση της αίτησης και η έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα διαρκεί μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες. Μετά την έγκριση και έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας. 

Για την αποθήκευση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών. Τέλος, σε περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται η ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης. 

Αναλυτικό οδηγό υπό μορφή ερωταπαντήσεων μπορείτε να βρείτε στο vouchers.gov.gr/eviasamospass και για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο 215 215 7841 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 17:00). 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή