Ρέθυμνο: Αντί να του καταβάλουν το power pass, του άδειασαν τους λογαριασμούς

Ρέθυμνο: Αντί να του καταβάλουν το power pass, του άδειασαν τους λογαριασμούς

Ο 42χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος, υποδυόμενος τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, τον ενημέρωσε ότι θέλει να του καταβάλει το επίδομα της ΔΕΗ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ένας 42χρονος στο Ρέθυμνο ο οποίος, πείστηκε να δώσει τα στοιχεία του προκειμένου να λάβει το power pass, και, αντ’ αυτού, είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει χάνοντας σχεδόν 3.000 ευρώ. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το περιστατικό κατήγγειλε ο ίδιος στην Αστυνομία. Όπως είπε, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος, υποδυόμενος τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, τον ενημέρωσε ότι θέλει να του καταβάλει το επίδομα της ΔΕΗ, ύψους 265 ευρώ. Για το λόγο αυτό του ζήτησε το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού και το email του, προκειμένου να το στείλει ένα σύνδεσμο (link). Ο ανυποψίαστος 42χρονος άνοιξε τον σύνδεσμο, ο οποίος προσομοίαζε σε ιστότοπο μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Και κάπως έτσι είδε τον λογαριασμό του να αδειάζει και 2.900 ευρώ να εξαφανίζονται.

Αστυνομικές πηγές τόνισαν στην ΕΡΤ Ηρακλείου την ανάγκη οι πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και να αποφεύγουν να ανοίγουν συνδέσμους που παραπέμπουν σε οποιαδήποτε τράπεζα και έχουν κατάληξη godaddy.com, προκειμένου να μη δουν την ιστορία του 42χρονου να επαναλαμβάνεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή