Ευλογιά των πιθήκων: 80 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: 80 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι μέσα σε επτά μέρες καταγράφηκαν οκτώ νέα κρούσματα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 72 συνολικά περιστατικά στη χώρα μας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 80 έφτασαν συνολικά τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι μέσα σε επτά μέρες καταγράφηκαν οκτώ νέα κρούσματα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 72 συνολικά περιστατικά στη χώρα μας.

Όλοι οι ασθενείς είναι άνδρες και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 36 έτη (από 19 έως 61 ετών). Είκοσι από αυτούς ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (25%).

Η χρονική κατανομή των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά εβδομάδα έναρξης συμπτωμάτων (εβδομάδα κατά ISO) παρουσιάζεται στο παρακάτω γράφημα.

Ευλογιά των πιθήκων: 80 τα κρούσματα στην Ελλάδα-1

Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT