Πανεπιστημιούπολη: «Πυροβολούσαν μέσα στις εστίες, το κλίμα θυμίζει γκέτο» – Επίδειξη ισχύος και στα social media από τα μέλη της συμμορίας

Πανεπιστημιούπολη: «Πυροβολούσαν μέσα στις εστίες, το κλίμα θυμίζει γκέτο» – Επίδειξη ισχύος και στα social media από τα μέλη της συμμορίας

Η κατάσταση βρισκόταν εκτός ελέγχου με τους ανθρώπους που εργάζονταν στη φύλαξη να αδυνατούν να επιβάλουν την τάξη - Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις εργαζομένων και φοιτητών που διέμεναν στην εστία.

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άκρως αποκαλυπτικές για τα όσα συνέβαιναν εντός των φοιτητικών εστιών στου Ζωγράφου από τα μέλη των συμμοριών που τις χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο είναι οι καταθέσεις των φυλάκων στους αστυνομικούς. 

Όπως προκύπτει από αυτές, η κατάσταση βρισκόταν εκτός ελέγχου με τους ανθρώπους που εργάζονταν στη φύλαξη να αδυνατούν να επιβάλουν την τάξη. 

Ενδεικτική είναι η κατάθεση ατόμου που εργαζόταν σαν φύλακας στις εστίες τους τελευταίους δύο μήνες. Στην κατάθεσή του ανέφερε περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στα δωμάτια των φοιτητών προσθέτοντας πως είναι αδύνατο για τους εργαζόμενους στη φύλαξη να διατηρήσουν την τάξη. Παράλληλα αναφέρθηκε σε κατάληψη δωματίων αλλά και σε διακίνηση ναρκωτικών εντός των εστιών. 

Εξίσου αποκαλυπτική είναι και η κατάθεση άλλου φύλακα, ο οποίος, μιλώντας στους αστυνομικούς, έκανε λόγο για πληθώρα κλοπών. Μάλιστα ανέφερε πως κατά το πρόσφατο παρελθόν άκουσε μέχρι και πυροβολισμούς εντός των φοιτητικών εστιών. «Πριν περίπου μία εβδομάδα ενώ βρισκόμουν στο ισόγειο στο γραφείο άκουσα 4-5 πυροβολισμούς από τα πάνω δωμάτια και μετά είδα τρία άτομα να βγαίνουν και να φεύγουν κρυμμένοι στο σκοτάδι», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι καταθέσεις νεαρών ατόμων που έμεναν στις φοιτητικές εστίες και έβλεπαν καθημερινά τα μέλη των συμμοριών να αλωνίζουν ανενόχλητα διαπράττοντας αδικήματα. 

Όπως κατέθεσε ένας φοιτητής, ο οποίος διαμένει στις φοιτητικές εστίες τα τελευταία τρία χρόνια η κατάσταση εντός των εστιών είναι σαν γκέτο. Ειδικότερα ανέφερε πως υπάρχει συμμορία ατόμων που κάνουν διαρρήξεις σε δωμάτια φοιτητών και έχουν προκαλέσει κλίμα τρομοκρατίας. «Υπάρχει μια συμμορία ατόμων που διαπράττουν διάφορα αδικήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Φοιτήτρια, η οποία επίσης διαμένει στις φοιτητικές εστίες, καταθέτοντας στις Αρχές ανέφερε ότι υπάρχει συμμορία ατόμων που διακινεί ναρκωτικά. 

Όπως προκύπτει από τις παραπάνω καταθέσεις τα μέλη των συμμοριών αδιαφορούσαν τόσο για την ύπαρξη των φυλάκων όσο και για την ύπαρξη των φοιτητών έχοντας μετατρέψει τις φοιτητικές εστίες σε γκέτο ποινικών. Η «ασφάλεια» που ένιωθαν φαίνεται και από τις αναρτήσεις που έκαναν στα social media καθώς δεν δίσταζαν να ποζάρουν με όπλα, χρήματα ακόμα και ναρκωτικά. 

Πανεπιστημιούπολη: «Πυροβολούσαν μέσα στις εστίες, το κλίμα θυμίζει γκέτο» – Επίδειξη ισχύος και στα social media από τα μέλη της συμμορίας-1
Στην εν λόγω φωτογραφία μέλος των συμμοριών «διαφημίζει» στο Tik Tok ότι έχει στην κατοχή του πιστόλι 

Πανεπιστημιούπολη: «Πυροβολούσαν μέσα στις εστίες, το κλίμα θυμίζει γκέτο» – Επίδειξη ισχύος και στα social media από τα μέλη της συμμορίας-2
Στα παραπάνω στιγμιότυπα από video που δημοσιεύθηκε στο Tik Tok αποτυπώνονται δύο άγνωστα άτομα εντός εστίας της Πανεπιστημιούπολης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Ο πρώτος έχει στην κατοχή του καραμπίνα, ενώ ο δεύτερος πιστόλι. 

Πανεπιστημιούπολη: «Πυροβολούσαν μέσα στις εστίες, το κλίμα θυμίζει γκέτο» – Επίδειξη ισχύος και στα social media από τα μέλη της συμμορίας-3
Στη φωτογραφία η οποία δημοσιεύθηκε στο Tik Tok φαίνεται μέλος των συμμοριών να έχει στην κατοχή του δύο όπλα και να επιβαίνει σε μία Mercedes.

Πανεπιστημιούπολη: «Πυροβολούσαν μέσα στις εστίες, το κλίμα θυμίζει γκέτο» – Επίδειξη ισχύος και στα social media από τα μέλη της συμμορίας-4
Στη φωτογραφία η οποία δημοσιεύθηκε στο Tik Tok φαίνεται τσαντάκι στήθους με πλήθος χαρτονομισμάτων.

Η ενημέρωση που παρείχε η αστυνομικός

Παράλληλα, σημαντική ήταν η βοήθεια που τους προσέφερε και η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη καθώς τους ενημέρωνε για τυχόν ελέγχους και για την ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων πέριξ των εστιών. 

Ενδεικτική είναι η συνομιλία που έλαβε χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 μεταξύ της αστυνομικού και ενός μέλους των συμμοριών. Από τη συνομιλία προκύπτει ότι η αστυνομικός παρείχε συνεχή ενημέρωση για τυχόν επιτήρηση από τις αστυνομικές Αρχές καθώς και για τη θέση αυτών. 

Μέλος συμμορίας: Μόνο… ααα στρίβεις για το σπίτι; Μόνο την πιλοτή κοίτα, αν έχει κόσμο από κάτω

Δόκιμη αστυνομικός: Να μπω μέσα στην πιλοτή;

Μέλος συμμορίας: Όχι μην μπεις μέσα. Κάνε ένα κύκλο να δεις αν η πιλοτή έχει μέσα κόσμο. Αυτό.

Δόκιμη αστυνομικός: Ναι, ναι. Έχουν ανέβει στη μηχανή. 

Μέλος συμμορίας: Με μηχανή ήτανε;

Δόκιμη αστυνομικός: Με μηχανή μπατσική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή