Βίντεο με τουρκικό push forward στο Αιγαίο

Βίντεο με τουρκικό push forward στο Αιγαίο

Βίντεο με την τουρκική ακτοφυλακή να προωθεί βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ν. Μηταράκης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί οι τουρκικές λιμενικές αρχές να ρίχνουν στη θάλασσα μετανάστες και να τους σπρώχνουν (push forward) προς την Ελλάδα, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Όπως έγινε γνωστό, το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε το 2019.

Ειδικότερα, στο tweet που ανάρτησε ο υπουργός, εικονίζονται τουλάχιστον δύο τουρκικά σκάφη του Λιμενικού, με τους ενστόλους να σπρώχνουν τη βάρκα των μεταναστών.

«Πλάνα από την τουρκική ακτοφυλακή που σπρώχνει βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και της κοινής δήλωσης της ΕΕ. Αυτό το βίντεο γυρίστηκε από έναν πρόσφυγα που σώθηκε από την Ελλάδα. Αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία», σημειώνει στην ανάρτησή του ο κ. Μηταράκης.


«Η Τουρκία πιέζει να ανοίξουμε τα σύνορά μας»

«Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της, ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα», ανέφεραν νωρίτερα πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας σε νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ελλάδα. 

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορά της, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή