Μάγδα Φύσσα: «Άνοιξε η γη κάτω από τα πόδια μου»

Μάγδα Φύσσα: «Άνοιξε η γη κάτω από τα πόδια μου»

Κατέθεσε χθες στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να λείπουν οι εντάσεις, η δίκη για την εγκληματική δράση στελεχών της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) συνεχίστηκε και χθες σε δεύτερο βαθμό (Εφετείο), με τη συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε με στυγερό τρόπο από τον Γιώργο Ρουπακιά τον Σεπτέμβριο του 2013. Η Μάγδα Φύσσα, η οποία δεν έλειψε ούτε μία ημέρα από τη δίκη της Χ.Α., που κράτησε περί τα πέντε χρόνια σε πρώτο βαθμό και οδήγησε σε καταδίκες με πολυετείς καθείρξεις όλα τα πολιτικά στελέχη –τότε– της Χρυσής Αυγής, περιέγραψε με αποφασιστικότητα και χθες όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο βράδυ, όταν ο γιoς της έχασε τη ζωή του. «Είμαι η Μάγδα και ο Παύλος είναι γιoς μου», ήταν τα πρώτα της λόγια, όταν ενώπιον των δικαστών ξετύλιξε το κουβάρι της επίθεσης μελών της Χ.Α., που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του γιου της από το μαχαίρι του φυσικού αυτουργού Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στο δικαστήριο κατά τη χθεσινή κατάθεση της Μάγδας Φύσσα παρών από τα δικαζόμενα πολιτικά στελέχη της Χ.Α. ήταν μόνον ο Ιωάννης Λαγός, ευρωβουλευτής με την ιδιότητά του σε αναστολή λόγω καταδίκης για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, ο οποίος υπέβαλε και αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας, ενώ επανέλαβε ότι «είναι πολιτικός κρατούμενος». Η Μάγδα Φύσσα σχολίασε την τοποθέτηση Λαγού σημειώνοντας πως «αν ο Λαγός είναι πολιτικός κρατούμενος θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Ενταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης, χαιρέτησε με ναζιστικό τρόπο, την ώρα που το δικαστήριο είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μίλησε με λεπτομέρειες για το φονικό τον Σεπτέμβριο του 2013, που αποτέλεσε και το έναυσμα για τη δικαστική αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χ.Α. και τελικά οδήγησε στη διάλυσή της. «Ανοιξε η γη κάτω από τα πόδια μου», είπε η μάρτυρας, όταν ο γιoς της έπεσε νεκρός από τον Γιώργο Ρουπακιά. «Πήγε εκεί ο δολοφόνος, έκαναν όλοι στην άκρη. Αγκάλιασε τον Παύλο και τον μαχαίρωσε. Τρία επαγγελματικά χτυπήματα. Δύο στην καρδιά και ένα στον μηρό, στην αορτή. Αυτός που το έκανε ήταν εκπαιδευμένος, μας το είπε και ο γιατρός», πρόσθεσε η τραγική μητέρα, για να συμπληρώσει ότι ο γιος της «ήταν στόχος» κατά την επίθεση που εκδηλώθηκε από μέλη της Χ.Α.

Κατά τη διαδικασία, την οποία παρακολουθούσαν δεκάδες φίλοι του Παύλου Φύσσα και αντιεξουσιαστές, τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες στη μάρτυρα δεν έλειψαν, ενώ σημειώθηκε και επεισόδιο με τον συνήγορο του Ιωάννη Λαγού, Κώστα Πλεύρη, ο οποίος σε αντιπαράθεση που είχε με τη μάρτυρα προκάλεσε χαιρετώντας με ναζιστικό τρόπο, την ώρα που το δικαστήριο είχε αποχωρήσει από την αίθουσα. Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα εξετάζοντας τη δολοφονία Φύσσα, τη βασικότερη υπόθεση από τις πολλές που περιλαμβάνονται στο βαρύ κατηγορητήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή