Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Έδωσε τη μάχη με γενναιότητα», λέει στην «Κ» ο Θάνος Δημόπουλος

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Έδωσε τη μάχη με γενναιότητα», λέει στην «Κ» ο Θάνος Δημόπουλος

Για τη μάχη που έδωσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μίλησε στην «Κ» ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, ένας από τους ανθρώπους που φρόντισαν τον ολυμπιονίκη στη δύσκολη αυτή πορεία της ζωής του τα τελευταία δύο χρόνια.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη μάχη που έδωσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης να κρατηθεί στη ζωή αλλά και τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν στο πλαίσιο της θεραπείας του μίλησε στην «Κ» ο Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ και ένας από τους ανθρώπους που φρόντισαν τον ολυμπιονίκη στη δύσκολη αυτή πορεία της ζωής του τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τη διάγνωσή του με μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου, που έμελλε τελικά να έχει μοιραία κατάληξη.  

Εμφανώς συγκινημένος και ο ίδιος ο γιατρός του από τον θάνατό του, ανέφερε: «Είναι πάντα πολύ λυπηρό όταν ένας τόσο νέος άνθρωπος χάνει τη μάχη για την ζωή. Ο Αλέξανδρος διαγνώστηκε πριν από δύο χρόνια με μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου στον πνεύμονα. Δυστυχώς, ήδη με την διάγνωση του nut, αυτού του δύσκολου καρκίνου, υπήρχαν μεταστάσεις στον εγκέφαλο».

Όπως είπε, «ο Αλέξανδρος ξεκινούσε τη μάχη από δύσκολη θέση. Είχε όμως πολύ μεγάλη θέληση να αντιμετωπίσει την ασθένεια και ακολούθησε ένα μεγάλο πρωτόκολλο θεραπείας με χειρουργική επέμβαση, με χημιοθεραπεία και ανοσοθεραπεία αλλά και με εξειδικευμένες ακτινοβολίες στον εγκέφαλο».

Ο κ. Δημόπουλος αναμφίβολα ξεχώρισε το σθένος με το οποίο ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης αγωνίστηκε, έχοντας πάνω από όλα στο μυαλό του τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

«Έδωσε ακούραστος, μια συνεχή μάχη για δύο χρόνια. Και την έδωσε με γενναιότητα, γιατί όπως κάθε νέος άνθρωπος είχε το άγχος της οικογένειας και των παιδιών του. Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη διάθεση να αγωνιστεί, ευγενής, συγκαταβατικός, δεν παραπονέθηκε ποτέ. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο Αλ. Νικολαΐδης ήταν δις αργυρός ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2019. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσω ενός αποχαιρετιστήριου σημειώματος που ο ίδιος είχε ετοιμάσει για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν θα συνέβαινε το μοιραίο. Σε αυτήν, ο ολυμπιονίκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους γιατρούς και τους ειδικούς που τον στήριξαν καθώς και τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο, σημειώνοντας ότι τον βοήθησε πολύ στην πρώτη φάση της ασθένειάς του αλλά και αργότερα, στο να πάρει κάθε θεραπεία όσο πιο γρήγορα γινόταν. Αποκάλυψε επίσης εμπράκτως και τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά με την απόφασή του τα δύο αργυρά μετάλλια της Αθήνας και του Πεκίνου να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή