Ποινική δίωξη σε δύο αστυνομικούς για βιασμό στο Α.Τ. Ομόνοιας – Το χρονικό της υπόθεσης

Ποινική δίωξη σε δύο αστυνομικούς για βιασμό στο Α.Τ. Ομόνοιας – Το χρονικό της υπόθεσης

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ -ηλικίας 24 και 27 ετών αντιστοίχως- που καταγγέλθηκαν από 19χρονη.

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν το πρωί από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ που εξέτασε την καταγγελία 19χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού μέσα στον Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, κλήθηκαν χθες Πέμπτη από την ομάδα των Αδιάφθορων στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας της 19χρονης. Αρνήθηκαν την κατηγορία, δίνοντας τη δική τους εκδοχή για όσα συνέβησαν με την καταγγέλουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή από το οποίο θα ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό του βιασμού συνέβη στις 11 Οκτωβρίου από τις 23.30 έως τις 00.15 μέσα στο Α.Τ. Ομονοίας.

Η νεαρή γυναίκα γνώρισε τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο κι αφού τους έκανε ορισμένες ερωτήσεις, της ζήτησαν να τους βρει στο Τμήμα. Στις 23.30 πράγματι πήγε στο Α.Τ. και μετά από ένα σύντομο διάλογο, ακολούθησε τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς στο εσωτερικό του Τμήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την πήγαν στο 2ο όροφο και όταν εκείνη ζήτησε να πάει στην  τουαλέτα, την κατέβασαν στο υπόγειο σε σημείο δίπλα από δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως χώρος αποδυτηρίων από αστυνομικούς. Εκεί βιάστηκε – ο ένας από τους αστυνομικούς την τραυμάτισε, η 19χρονη είχε αιμορραγία και στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν ίχνη αίματος, που χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικό υλικό. Στη διάρκεια της ειδεχθούς πράξης, η 19χρονη βρισκόταν σε καθεστώς πανικού, είχε παραλύσει από το φόβο της μη μπορώντας να αντιδράσει.

Ακολούθησε ο βιασμός και από 2ο αστυνομικό. Στις 00.13, οι αστυνομικοί της είπαν να φύγει από το Α.Τ. όπως κι έκανε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 19χρονη εκμυστηρεύτηκε τι είχε συμβεί σε μία φίλη της, ενώ το επόμενο πρωί επισκέφθηκε σε γιατρό που την εξέτασε και την προέτρεψε να καταγγείλει το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ. Η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. Πατησίων και έδωσε κατόπιν κατάθεση στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Η δικογραφία σχηματίστηκε από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι επιβεβαιώνεται η είσοδος και η αποχώρηση της κοπέλας από το Α.Τ. μέσω του υλικού από κάμερα σε παραπλήσιο ξενοδοχείο, καθώς η κάμερα ασφαλείας στο Α.Τ. ήταν απενεργοποιημένη.

Η εισαγγελία εξετάζεται αν θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος και των άλλων δύο αστυνομικών, οι οποίοι μετέβησαν αυτοβούλως και συμμετείχαν στην έρευνα της υπηρεσίας, λέγοντας την ίδια ιστορία, όπως και οι δύο συλληφθέντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των αστυνομικών είχε στη στολή του ενσωματωμένη μία κάμερα, που βρέθηκε σε ερμάρι, κατασχέθηκε και το υλικό εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή