Ηράκλειο: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη φονική πλημμύρα

Ηράκλειο: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη φονική πλημμύρα

Θα διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες από αμέλεια για τις πλημμύρες, όπως επίσης και για τον θάνατο των δύο κατοίκων της Αγίας Πελαγίας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη φονική πλημμύρα στην Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου, όπου το Σάββατο χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές, ζήτησε σήμερα η Εισαγγελία Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Θανάσης Γαλήνας, ζητεί να διερευνηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου αν προκύπτουν ευθύνες από αμέλεια:

  1. για τη διπλή ανθρωποκτονία,
  2. για σωματικές βλάβες και 
  3. για πλημμύρα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στην Κρήτη και ανακοίνωσε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει άμεση στήριξη στο Δήμο Μαλεβιζίου με 400 χιλιάδες ευρώ και άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες μέσω της κρατικής αρωγής.

Την ίδια ώρα, στις 12 το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στον 50χρονο που βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο όχημα του, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας. Η κηδεία της 50χρονης – θύμα και αυτή της κακοκαιρίας – θα λάβει χώρα στις 15:30.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT