Καταγγελίες για απειλές στον Δήμο Αλίμου

Καταγγελίες για απειλές στον Δήμο Αλίμου

«Εχουμε κάνει μεγάλο κόπο για να καθαρίσει η Ριβιέρα από ναρκωτικά και μπράβους, δεν θα γυρίσουμε πίσω στα παλιά», δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν θεωρεί κάποιος ότι είναι τσιφλίκι του η παραλία, εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Εχουμε κάνει μεγάλο κόπο για να καθαρίσει η Ριβιέρα από ναρκωτικά και μπράβους, δεν θα γυρίσουμε πίσω στα παλιά». Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ξεκαθαρίζει ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια ώστε «να μπει μια τάξη» στο παραλιακό μέτωπο στο ύψος του Αλίμου, το οποίο για πολλά χρόνια είχε ταυτιστεί με τη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και την παρανομία.

Ο κ. Κονδύλης πριν από λίγες ημέρες προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας από τις Αρχές να διερευνήσουν καταγγελίες πολιτών για απειλές εναντίον του. Χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τονίζει ότι έχει στα χέρια του καταγγελίες πολιτών σύμφωνα με τις οποίες μπράβοι διαμηνύουν ότι θα αναζητήσουν ευθύνες για τον έλεγχο που γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου στα καταστήματα της παραλίας! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα φύλαξης συγκεκριμένου κέντρου διασκέδασης φέρεται να συμμετέχει και εν ενεργεία αστυνομικός. Ο δήμαρχος εξηγεί ότι «έχουν φτάσει εξώδικα στα σπίτια των δημοτικών αστυνομικών που πραγματοποιούν τους ελέγχους, ενώ ταυτόχρονα υπηρεσία φύλαξης καταστήματος έχει εμποδίσει την είσοδο σε κλιμάκιο ελέγχου του δήμου».

Στήριξη από την ΚΕΔΕ

Στο πλευρό του δημάρχου Αλίμου τάχθηκε και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητώντας από την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη να διερευνήσουν άμεσα τις καταγγελίες του κ. Κονδύλη. Με δήλωση του προέδρου της, Δημήτρη Παπαστεργίου, εκ μέρους του διοικητικού της συμβουλίου η ΚΕΔΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη προς τον δήμαρχο Αλίμου, «ο οποίος, όπως κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο, δέχεται απειλές από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα συμφέροντα των οποίων θίγονται από την προσπάθεια του συναδέλφου μας να θέσει κανόνες στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων στα όρια της παραλιακής ζώνης της πόλης του, με στόχο να προστατεύσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών του».

Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι ο δήμαρχος Αλίμου είχε ζητήσει από τα καταστήματα της παραλίας να τηρούν τους απαραίτητους όρους λειτουργίας, ιδιαίτερα όσον αφορά την ηχορρύπανση, προκειμένου να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι του δήμου. «Τα περισσότερα καταστήματα συνεργάστηκαν και έτσι το καλοκαίρι κύλησε ήρεμα», υπογραμμίζει ο κ. Κονδύλης, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπήρξαν και εξαιρέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή