28η Οκτωβρίου: Οι δήμοι της Αττικής τιμούν την Εθνική Επέτειο

28η Οκτωβρίου: Οι δήμοι της Αττικής τιμούν την Εθνική Επέτειο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σύνολό τους οι δήμοι της Αττικής τιμούν σήμερα την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ». Μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων που είχε επιβάλλει η πανδημία, οι δήμοι επανέρχονται στην κανονικότητα των εκδηλώσεων, με σημαιοστολισμούς, με καταθέσεις στεφάνων, με ομιλίες και με παρελάσεις.

Από την αρχή της εβδομάδας, οι πόλεις «ντύθηκαν» στα γαλανόλευκα, αφού η κάθε δημοτική Αρχή έκανε στον δήμο της γενικό σημαιοστολισμό των δρόμων και των δημοτικών κτιρίων. Ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών.

Μετά την επίσημη δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία του κάθε δήμου, οι πανηγυρικοί λόγοι των δημάρχων και των τοπικών Αρχών και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τις παρελάσεις των μαθητών, προσκόπων, τοπικών και αθλητικών συλλόγων, οι οποίες στους περισσότερους δήμους έχουν προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τους δημάρχους της Αττικής, όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για λόγους δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή