Πετράλωνα: Πατέρα, θείο και άλλα 17 άτομα καταγγέλλουν τα δύο αδέρφια για βιασμούς

Πετράλωνα: Πατέρα, θείο και άλλα 17 άτομα καταγγέλλουν τα δύο αδέρφια για βιασμούς

Είχαν ταυτοποιηθεί κάποιοι από τους φερόμενους βιαστές μετά την πρώτη μήνυση του 2018, αλλά δεν προέκυψε κάποιο ένταλμα από την έρευνα του ανακριτή

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 17 άτομα – πέρα από τον πατέρα, αλλά και τον θείο τους – καταγγέλλουν ότι τα δύο αδέρφια από τα Πετράλωνα ότι τους είχαν βιάσει, όταν ήταν ακόμη ανήλικα.

Ο 17χρονος σήμερα και η 22χρονη αδερφή του κατηγορούν τον πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση και προώθησή τους σε άλλους ενήλικες, ενώ κατηγορούν τη μητέρα για συγκάλυψη.

Είχαν ταυτοποιηθεί φερόμενοι βιαστές μετά την πρώτη μήνυση 

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις αρχές το καλοκαίρι 2018, οπότε υπήρξε η πρώτη καταγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τότε υπήρξε η εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα, μετά από μήνυση του αγοριού, με αποτέλεσμα να αναλάβει την υπόθεση η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Στα πλαίσια της παραγγελίας είχε ληφθεί κατάθεση από τη μητέρα που τότε εμφανιζόταν ως μάρτυρας, από το αγόρι που τότε ήταν 13 ετών και είχε προβεί στη μήνυση, αλλά και από έναν εκπαιδευτικό που φέρεται να είχε μιλήσει ο ανήλικος.

Το αγόρι φέρεται να έχει υποστηρίξει πως είχε πέσει το ίδιο θύμα βιασμού και η αδερφή του που σήμερα από τον πατέρα τους, τον θείο τους, καθώς και αλλά τουλάχιστον 17 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καταγγελία τα παιδιά ανέφεραν ότι ο πατέρας τους έφερνε στο σπίτι φιλικά πρόσωπα και άγνωστους άντρες, οι οποίοι επίσης τα βίαζαν.

Κάποιοι από τους φερόμενους βιαστές είχαν ταυτοποιηθεί και είχαν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι.

Γιατί δεν είχε ασκηθεί δίωξη

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί το 2018 από το τμήμα Ανηλίκων διαβιβάστηκε στην εισαγγελία με αποτέλεσμα να περάσει στην κύρια ανάκριση.

Ωστόσομ από την ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν είχαν προκύψει σαφή ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τους βιασμούς που φέρονται να έγιναν, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, για τρία συναπτά έτη από το 2012-2015.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπο της ΕΛΑΣ, Κωνστατίνα Δημογλίδου, το 2018 που έγινε η πρώτη καταγγελία, σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά δεν προέκυψε κάποιο ένταλμα από την έρευνα του ανακριτή και δεν ενημερώθηκε για κάποια περεταίρω ενέργεια η Αστυνομία. Την υπόθεση, όπως είπε, χειρίστηκαν οι ανακριτικές Αρχές.

Μήνυση και κατά της μητέρας

Τελικά, τέσσερα χρόνια μετά και συγκεκριμένα πριν από μερικές μέρες, στις 20 Οκτωβρίου, ο 17χρονος με την 22χρονη αδερφή του και τον εκπαιδευτικό που είχε εμφανιστεί και το 2018, πήγαν εκ νέου στην εισαγγελία καταγγέλλοντας αυτή τη φορά και τη μητέρα πως γνώριζε και συγκάλυπτε τα όσα εφιαλτικά διαδραματίζονταν.

Η δικηγόρος της 22χρονης κόρης της οικογένειας έκανε μάλιστα γνωστό ότι ο ανήλικος κατήγγειλε ότι η μητέρα τους όχι μόνο γνώριζε τα όσα περνούσαν, αλλά ήταν μπροστά την ώρα που το παιδί της έπεφτε θύμα βιασμού.

Μετά τη νέα μήνυση που κατατέθηκε, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ανοίγουν νέο κύκλο ερευνών αυτή τη φορά και για τη μητέρα, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα όσα καταγγέλθηκαν.

Η οικογένεια έχει και ένα τρίτο παιδί, 11 ετών σήμερα, το οποίο δεν είναι σαφές ακόμη αν έχει υποστεί και αυτό σεξουαλική κακοποίηση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή