Σύλληψη Γερμανού στο «Ελ. Βενιζέλος» για απάτη μαμούθ ύψους 28 εκατ.  – Κοινή επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. με Interpol

Σύλληψη Γερμανού στο «Ελ. Βενιζέλος» για απάτη μαμούθ ύψους 28 εκατ.  – Κοινή επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. με Interpol

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, προκειμένου εξετασθεί η υπόθεση έκδοσής του

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός Γερμανού, 61 ετών, προέβησαν οι Αρχές, έπειτα από κατάλληλη διασυνοριακή συνεργασία, στις 26 Οκτωβρίου 2022 σε Ελλάδα και Ιταλία, για υπόθεση απάτης διεθνικού χαρακτήρα. Την 28η Οκτωβρίου, είχε συλληφθεί στην Ιταλία ένας 49χρονος συνεργάτης του από την Πολωνία.

Σε βάρος των δύο ανδρών εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL, σύμφωνα με την οποία εμπλέκονταν σε υπόθεση οικονομικής απάτης, μεγάλης κλίμακας, τύπου «πυραμίδα» (Ponzi scheme). Ειδικότερα οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε απάτη που έλαβε χώρα στη Νότια Κορέα εξαπατώντας 2.000 θύματα σε Ευρώπη και Ασία. Από τη δράση τους μάλιστα κατάφεραν να αποσπάσουν 28 εκατομμύρια ευρώ! 

Η σύλληψη του Γερμανού υπόπτου πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όταν προσπάθησε να εξέλθει αεροπορικώς με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, προκειμένου εξετασθεί η υπόθεση έκδοσής του.

Σημειώνεται ότι, ο εκτελεστικός Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων της INTERPOL ευχαρίστησε όλες τις Διωκτικές Αρχές και τα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία INTERPOL των εμπλεκομένων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στην συγκεκριμένη, μείζονος σημασίας για τον Οργανισμό, υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή