Τηλεοπτικές άδειες: Δεν θα πηγαίνει στο δικαστήριο ο Παππάς

Τηλεοπτικές άδειες: Δεν θα πηγαίνει στο δικαστήριο ο Παππάς

Τη μη παρουσία του στο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, δηλώνοντας ότι θα εκπροσωπείται μέσω των συνηγόρων του

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μη παρουσία του στο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, δηλώνοντας ότι θα εκπροσωπείται μέσω των συνηγόρων του.

Ο πρώην υπουργός, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, σε γραπτή δήλωσή του υποστήριξε ότι η επιλογή του να απουσιάζει από τη δίκη υπαγορεύθηκε από τη θέση του ότι η δίκη είναι πολιτική και ως εκ τούτου πολιτική οφείλει να είναι και η στάση του.

Ο Νίκος Παππάς αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) σχετικά με την οργάνωση και την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες και κυρίως την επιλογή του να μετάσχει στον διαγωνισμό ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, χωρίς να διαθέτει τα χρήματα και τις προϋποθέσεις, με ένα στόχο: να εξασφαλίσει η τότε κυβέρνηση κανάλι δικής της επιρροής.

Ο πρώην υπουργός δικάζεται μαζί με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα που έχει προβεί και σε καταγγελίες εις βάρος του, ότι δηλαδή με εντολή Παππά μπήκε στη διαγωνιστική διαδικασία, ενώ τα χρήματα της εγγυητικής δόθηκαν από γνωστό επιχειρηματικό όμιλο, πάλι κατ’ εντολήν Παππά.

Ο πρώην υπουργός δικάζεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, που εκπροσωπείται στη δίκη από τον πρώην υπουργό και σημερινό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο και τον Αγγελο Καραχάλιο, ενημέρωσε μέσω των δικηγόρων του ότι θα παρίσταται στη δίκη, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος που απουσίαζε χθες ζήτησε να συνεχισθεί η δίκη –κάτι που έγινε δεκτό– την προσεχή Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Γραπτή δήλωση

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας –πρόκειται για το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο που θα διεξάγεται παράλληλα με εκείνο για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο– οι συνήγοροι του Νίκου Παππά (Γιάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος) έδωσαν γραπτή δήλωση του πρώην υπουργού, όπου μεταξύ άλλων επιχειρείται να δικαιολογηθεί η απόφασή του να μην παραστεί στη δίκη.

«Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα. Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της, δεν θα συμβάλω σε αυτή την εργαλειοποίηση. Η δίωξή μου είναι πολιτική. Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική».

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, που θα διευθύνει και τη διαδικασία, δήλωσε την πρόθεση του δικαστηρίου να «τρέξει» την εκδίκαση της υπόθεσης. Η κυρία Κλάπα, ικανή και δοκιμασμένη ανώτατη δικαστικός, έχει ταυτίσει το όνομά της με τις ανακρίσεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής αλλά και με άλλες μεγάλες υποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή