Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης – 4 συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης – 4 συλλήψεις

Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από το 2015

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκκένωση κατάληψης σε τριώροφο κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., με την επιχείρηση να ξεκινάει από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης και ανήκει στον Δήμο Θέρμης, τελούσε υπό κατάληψη από το 2015, από ομάδα αντιεξουσιαστών που ανήκουν στην οργάνωση «Mundo Nuevo».

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές, από τις οποίες οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι οκτώ προσαχθέντες βρίσκονταν εντός του κτιρίου ή στον περιβάλλοντα χώρο αυτού.

Στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Την αστυνομική επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Εύσημα από Θεοδωρικάκο

«Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή