Παιδιά που ψάχνουν δικαίωση

Παιδιά που ψάχνουν δικαίωση

Συνεχίζουν να πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Τι συμβαίνει λοιπόν; Αυξήθηκαν οι βούρκοι ή απλώς έγιναν πιο ορατοί;

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν να πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Τι συμβαίνει λοιπόν; Αυξήθηκαν οι βούρκοι ή απλώς έγιναν πιο ορατοί;

Οι «Πρωταγωνιστές» το βράδυ της Πέμπτης παρουσίασαν τις ιστορίες δύο παιδιών –ενός αγοριού και ενός κοριτσιού – που κατάφεραν να βγουν από τον βούρκο που τα είχαν ρίξει.

Και οι μαρτυρίες τους συγκλόνισαν.

Ο νέος αποκάλυψε ότι όταν ήταν παιδί, ο πατέρας του τον κακοποιούσε σεξουαλικά και όταν «χόρταινε», τον «πρόσφερε» σε φίλους και συγγενείς!

«Δεν ήξερα τι θα πει χάδι. Η μάνα μου δεν με είχε αγκαλιάσει ποτέ. Μόνο με έβριζε και με τιμωρούσε. Κατέληξα να βλέπω τους βιαστές μου, σαν φίλους. Δεν ήξερα τι είναι φυσιολογικό και τι όχι» -ομολογεί το αγόρι με ειλικρίνεια.

Ανάλογα βασανιστήρια φέρεται να υπέμεινε και το κορίτσι της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη – αλλά και στην ανακριτή παλιότερα – από όταν ήταν 8 ετών ο πατέρας της την έβαζε να ξαπλώνει με ένα φιλικό του ζευγάρι και την υποχρέωνε να υπομένει τα «ερωτικά τους παιγνίδια».

Η σημαντικότερη όμως αποκάλυψη των «Πρωταγωνιστών» ήταν ότι όλα αυτά έχουν γίνει γνωστά στην Εισαγγελία Ανηλίκων από τον Σεπτέμβριο του 2017!

Και από τότε ξεκινά μια αέναη προσπάθεια των παιδιών για δικαίωση που μέχρι σήμερα είναι ακόμη στο κενό. Με τους δέκα κατηγορούμενους να μην έχουν καθίσει στο εδώλιο.

Ενδεικτικό της καθυστέρησης των αρχών είναι ότι η εντολή για ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη δόθηκε από την εισαγγελία ένα χρόνο μετά από την καταγγελία για τους βιασμούς και η εντολή για παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δύο χρόνια μετά!

Όπως επίσης εξωφρενικό ακούγεται ότι την ίδια στιγμή που οι κατηγορούμενοι (ανάμεσα τους και ο καταγγελλόμενος πατέρας) καταθέτουν στον ανακριτή, μια αντιεισαγγελέας απορρίπτει το αίτημα για αφαίρεση της γονικής μέριμνας με τη σημείωση να απευθυνθούν στα Αστικά Δικαστήρια! Αίτημα που ευτυχώς γίνεται δεκτό μετά από 3 μήνες.

Στους «Πρωταγωνιστές» όμως μίλησαν και δύο γείτονες από αυτούς που μονίμως κατηγορούμε και αναρωτιόμαστε «μα κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα;». 

Η Έλσα Πουλάκη είχε δει τα σημάδια στα ρούχα, στις κινήσεις και κυρίως στα μάτια των παιδιών ενώ παράλληλα έβλεπε ότι η μητέρα τους ήταν εχθρική απέναντι τους. Τον φόβο της ότι «τα παιδιά πρέπει να κακοποιούνται σεξουαλικά» εκμυστηρεύτηκε στον γείτονα και φίλο της Χρίστο Κρεμνιώτη ο οποίος στην συνέχεια κατάφερε να μπει στο σπίτι των παιδιών – για να τα βοηθήσει στα μαθήματά τους – για να αντικρύσει όπως είπε στους «Πρωταγωνιστές» ένα «πορνικό χάος».

Όπως προέκυψε από την έρευνα της εκπομπής στην δικογραφία δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να μαρτυρά ότι έγινε έλεγχος στα κινητά και τους υπολογιστές των κατηγορουμένων παρότι τα παιδιά είχαν καταθέσει ότι τους έδειχναν φωτογραφίες και βίντεο με άλλα παιδιά να κακοποιούνται σεξουαλικά. Ανατριχιαστική τέλος είναι η περιγραφή του αγοριού για «σεξουαλικά όργια» με παιδιά ηλικίας 7 με 8 χρονών και δέκα ενήλικες άντρες σε μικρή επαρχιακή πόλη (ο τόπος και άλλα στοιχεία περί των «οργίων» έχουν γνωστοποιηθεί στις αρχές αλλά στην δικογραφία επίσης δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μαρτυρά ότι υπήρξε κάποιου είδους διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών). 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή