Επίτιμος διδάκτορας στο Πάντειο αναγορεύθηκε ο Ιωάννης Σαρμάς

Επίτιμος διδάκτορας στο Πάντειο αναγορεύθηκε ο Ιωάννης Σαρμάς

Δεύτερος τιμητικός τίτλος για τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είχε αναγορευθεί και από τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης

Πρόκειται για τις σπάνιες φορές που πανεπιστημιακά ιδρύματα τιμούν έμπρακτα εν ενεργεία ανώτατους δικαστικούς.

Πριν από λίγες ημέρες, το Πάντειο Πανεπιστήμιο αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα τον Ιωάννη Σαρμά, πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας), με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομία και Δημόσιας Διοίκησης.

Για τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, νομικό υψηλού κύρους που τυγχάνει γενικής αποδοχής, ήταν ο δεύτερος κατά σειρά τιμητικός τίτλος, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ σε ειδική εκδήλωση είχε τιμηθεί και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την εκδήλωση αναγόρευσης, ο καθηγητής Ξενοφώντας Κοντιάδης παρουσίασε το συγγραφικό έργο και την πολυετή δικαστική διαδρομή του κ. Σαρμά, αρχικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επί δώδεκα χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο της Ευρώπης και στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Δικαστήριο της χώρας μας, όπου τα τρία τελευταία χρόνια είναι και ο Πρόεδρος του.

Ο πρόεδρος του Τμήματος αναπληρωτής καθηγητής Αντώνιος Χάνος ανέγνωσε το ψήφισμα της συνέλευσης για την αναγόρευση του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου σε επίτιμο διδάκτορα, ενώ ο καθηγητής Θεοδόσης Παλάσκας παρουσίασε την αναγόρευση του κ. Σαρμά και η πρύτανης του Παντείου καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη τού απένειμε τον τίτλο με το τελετουργικό της παραλαβής της τηβέννου.

Στην αντιφώνηση του, ο κ. Σαρμάς ανέπτυξε το θέμα για «τη συναίνεση ως έμπρακτη εφαρμογή της δίκαιης ισορροπίας, τον ρόλο και τα όριά της στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις» και κλείνοντας, επισήμανε: «Με ευγνωμοσύνη στον ιερό αυτόν τόπο της σκέψης αποδέχομαι την τιμή που μου κάνατε, ελπίζοντας να σταθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας».

Στην τελετή παρέστησαν, οι πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου ΠάγουΕυαγγελία Νίκα και Μαρία Γεωργίου, οι πρώην πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Γεραρής, Μαίρη Σάρπ και Δημήτριος Σκαλτσούνης, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριος Κωστάκης, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σταμάτιος Πουλής, καθώς και ανώτατοι δικαστές εν ενεργεία και επίτιμοι.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT